Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Focșăneanul în a cărui casă s-au găsit miercuri droguri, arestat preventiv


Magistrații Tribunalului Vrancea au dispus arestarea preventivă a tânărului reținut miercuri după-amiază, sub acuzația de trafic de droguri. Decizia nu este definitivă, propunerea de arestare fiind făcută de procurorii DIICOT, care au și efectuat percheziții, miercuri dimineață, în acest dosar.
„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea, pentru arestarea preventivă a inculpatului D(…) Emilian. (…) dispune arestarea preventivă a inculpatului D(…) EMILIAN, cercetat pentru infracțiunile prevăzute de art. 2 alin. 1 din Legea 143/2000 și art. 4 alin. 1 din Legea 143/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal si art. 41 alin. 1 Cod penal, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 22.06.2017 și până la data de 21.07.2017. (…) dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul D(…) Emilian. (…) dispune încunoștințarea unui membru al familiei inculpatului. (…) Cu drept de contestație, în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunțată în Camera de Consiliu azi, 22.06.2017”, este decizia judecătorilor.
Reamintim că un tânăr de 24 de ani a fost reținut miercuri seara și un altul de 22 de ani a fost pus sub control judiciar într-un dosar de trafic de droguri. Măsurile împotriva celor doi au fost dispuse după ce, miercuri dimineață, polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT-Biroul Teritorial Vrancea, au efectuat trei percheziții în locații din Focșani și Odobești. În două din locațiile percheziționate, oamenii legii au găsit mai multe ghivece cu plante de canabis în diferite stadii de dezvoltare, o instalație folosită la creșterea și dezvoltarea plantelor, grindere metalice, dar și o cantitate de hașiș.
După percheziții, la sediul poliției au ajuns pentru a fi audiate 10 persoane. La finalul audierilor, împotriva unui tânăr din Focșani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanței cu propunere de arestare, iar împotriva unui alt tânăr, care este din Odobești, dar care locuiește într-un apartament închiriat din Focșani, s-a luat măsura controlului judiciar. Acesta are de respectat mai multe obligații. În cazul în care le încalcă, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu o alta mai dură, respectiv arestul la domiciliu sau arestul preventiv. Comisarul șef Costel Manea, șeful Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, ne-a spus că „în dosar se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infrațiunii de trafic și consum ilicit de droguri”.
Acțiunea de miercuri a venit la aproximativ o săptămână distanță de o altă acțiune organizată pe aceeași linie, în urma căreia trei tineri, unul din Mărășești și doi din Onești, între care și o fată, au fost plasați în arest la domiciliu într-un dosar ce are același obiect. Atunci, tinerii din Onești au venit la Mărășești pentru a cumpăra droguri, fără să știe că poliția este pe urmele lor. După ce s-a făcut tranzacția, în drumul lor spre Onești, mașina în care se aflau a fost oprită în trafic la Adjud. Politiștii de la Crimă Organizată au perchezitionat mașina, dar și pe cei doi tineri care se aflau în ea, o fată și un băiat, și au găsit drogurile pe care le cumpăraseră cu ceva timp în urmă de la Mărășești.

După flagrantul organizat la Adjud, politiștii au făcut și 12 percheziții în locații din Mărășești și Onești. Åži atunci, ca și acum, la percheziții s-au găsit droguri, cântare electronice, grindere și altele. Atunci au fost aduse la audieri aproximativ 20 de persoane și au fost reținute trei dintre ele. Ulterior, pentru acestea nu s-a cerut arest preventiv, ci arest la domiciliu, cerere aprobată de judecătorii de la Tribunalul Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?