Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

GALERIE FOTO : Campanie pentru sănătate derulată de DGASPC și DSP Vrancea


Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea a desfășurat, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea – Compartimentul Promovarea Sănătății, o campanie de informare și conștientizare ce a avut ca obiectiv principal creșterea gradului de informare a tinerilor cu privire la riscurile asociate unui stil de viață nesănătos. Întâlnirile s-au desfășurat la nivelul tuturor centrelor rezidențiale și al serviciilor din cadrul DGASPC Vrancea.
Campania a avut mai multe obiective: trezirea interesului tinerilor pentru o viață sănătoasă, pentru o dietă echilibrată, promovarea sportului și a mișcării în aer liber informarea acestora cu privire la importanța unei diete nutriționale corecte, precum și prezentarea unor noțiuni elementare necesare pentru o alimentație sănătoasă.   
Expunerile au fost realizate de medicul Carmen Èšurcanu și au vizat sfere de activitate distincte dar care, în același timp, se suprapun: educația pentru sănătate, contracepția, protejarea sănătății, prevenirea îmbolnăvirilor, subliniind factorii de risc comportamental, ce includ: dieta bogată în grasimi saturate, consumul excesiv de sare, stil de viață sedentar și lipsa de exercițiu fizic, consumul excesiv de alcool, fumatul, consumul de medicamente sau obiceiuri în activitatea fizică. „Copiii au fost foarte interesați și receptivi la cele prezentate, au adresat întrebări și au primit toate informațiile solicitate. Rolul acestei campanii este acela de a încuraja tinerii să fie conștienți de riscurile lor individuale și de a le oferi acestora o serie de instrumente eficiente pentru identificare timpurie, gestionarea și controlul situațiilor de risc”, a declarat Adina Lăscan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?