Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Percheziții la persoane bănuite de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals


Polițiștii din Buzău au efectuat săptămâna trecută, 17 percheziții domiciliare în București și în județele Buzău, Giurgiu și Vrancea, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Săptămâna trecută, peste 45 de polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Buzău, Giurgiu, Vrancea și DGPMB, au efectuat 17 percheziții domiciliare, dintre care 8 în județul Buzău, 4 în municipiul București, 2 în Giurgiu și 3 în Vrancea.
Perchezițiile au vizat probarea activității infracționale a unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Din cercetări a reieșit faptul că în perioada noiembrie 2016 — martie 2017, persoanele bănuite, utilizând cărți de identitate falsificate și adeverințe de venit eliberate în fals, în numele unor societăți, au contractat credite de nevoi personale de la o instituție financiară nebancară, fără a achita ratele aferente creditelor contractate. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost estimat la aproximativ 600.000 de lei.â
În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat documente și înscrisuri care atestă activitatea infracțională a persoanelor bănuite. La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au fost aduse la audieri 9 persoane cu vârste cuprinse între 37 și 64 de ani. De asemenea, în urma probatoriului administrat de polițiști sub coordonarea procurorului de caz, față de 6 persoane a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar ulterior a fost luată măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Activitățile au fost desfășurate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Buzău, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.
Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a persoanelor în cauză și recuperarea prejudiciului.

Comunicat IPJ Buzău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?