Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

GALERIE FOTO : Șah: „Cupa Ziua Copilului” și-a desemnat câștigătorii


Sahiștii au sărbătorit Ziua Copilului printr-o activitate de șah de agreement în Grădina Publică, iar competiția programată pentru data de 1 Iunie a fost amânată cu câteva zile, având loc în această săptămână la Sala Polivalentă. Micuții șahiști participanți la „Cupa Ziua Copilului” s-au întrecut într-un concurs de șah rapid. În fața meselor de șah s-au prezentat copii de la Grădinița nr. 7 și Grădinița nr. 23 din Focșani. Primii trei clasați la băieți și fete au primit meritatele medalii, dar tuturor competitorilor le-au fost oferite de organizatori diplome. Primele trei locuri la fete au fost ocupate de Ana-Maria Apostu, Antonia Spiridonescu și Maria Sima, iar la băieți cel mai bun a fost Andrei Nicolau, urmat de Filip Toia și Ștefan Haimana Munteanu.  
Principalul organizator al competiției, Anton Soare, care a trimis și materialul ce a constituit suportul pentru acest articol, a apreciat că deși „este doar în etapa în curs de inițiere, este de remarcat și strădania unui alt copil, de cinci ani, Alexandru Potlog, de a participa la concursuri și de a-l urma pe fratele său, Mihail-Sebastian Potlog. Încă de când avea mai puțin de doi ani, Alexandru a fost martor la cucerirea mai multor cupe și medalii de către fratele său, dar abia acum începe să conștientizeze câtă muncă trebuie depusă pentru a se ajunge sus și că medaliile și cupele nu vin doar prin prezentarea la concursuri. Dar acest lucru nu îl descurajează, ci il ambiționează și mai mult”.
În una dintre zilele perioadei 14-17 iunie va avea loc un nou concurs, tot pentru copii de grădință, Cupa „La revedere Grădiniță!”. Ziua va fi stabilită în funcție de serbările de sfârșit de an, astfel încât să poată participa toți copiii care au fost inițiați ori sunt în curs de inițiere în șah.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?