Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Handbal – Scurta poveste de după câștigarea unui titlu de campion!


Echipa de băieți de gimnaziu a Liceului cu Program Sportiv Focșani a câștigat titlul de campioană a României! Pentru handbalul focșănean ultimul titlu național a fost câștigat în 2005, de echipa de liceu, pregătită tot de artizanul actualului succes, antrenorul emerit, profesorul Lucian Tucan. După ce am venit în Monitorul de Vrancea cu informația referitoare la câștigarea campionatului, am convenit cu profesorul Tucan să facem o scurtă discuție, pentru ca performanța, venită după 12 ani, să fie mai bine fixată în realitatea anului 2017.
De fapt, peste timp poate fi făcut un arc în care să fie așezate la capete generațiile de jucători care au adus la Focșani titlul de campioni.
În 2005 erau Maftei, Saragea, Hrițcu, toți componenți ai lotului național de juniori, dar și Robert Popa, Iulian Neață și Ionuț Gheorghe, actuali jucători ai echipei de Ligă Națională a Focșaniului în care ei s-au format ca handbaliști, au crescut, și-au trăit cariera de până acum!
În 2007 sunt Florin Nichițelea, Cătălin Sava, Marius Duțulescu, Andrei Gheorghiță, Valeri Iorga, Eduard Duțulescu, Emil Pușcașu, Răzvan Boghian, Nedad Mijalkovic, Theodor Istrate, Alexandru Postelnicu, Dragoș Cabalortă. Mai mulți dintre noii campioni au toate datele de care este nevoie pentru a crește în valoare ca handbaliști și a deveni jucători de Ligă Națională ai Focșaniul în anii ce vin, așa cum sunt acum Popa, Neață, Gheorghe! „Pentru niște jucători de 15 ani, ceea ce au reușit acum înseamnă mare lucru. Le deschide o perspectivă de performanță aparte pe care o pot valorifica! Echipa are un stil de joc definit, cu care am obținut rezultatele de până acum. Pentru finală, însă, era nevoie de altceva! Le-am cerut băieților să joace altfel, mai așezat, funcție de noul adversar, cu un stil de joc pe care nu îl mai întâlniseră, de gradul de oboseală. Spre marea mea bucurie, dar și surprindere – pentru că era nevoie de un anume grad de maturitate, au jucat așa cum am discutat la ședința de pregătire a meciului, cu atacuri elaborate și un angajament extraordinar în apărare. Și am câștigat partida cu LPS Piatra Neamț, un adversar puternic. Mai mult decât titlul, mă bucură că în meciul final au reușit să joace alt handbal decât cel cu care erau obișnuiți! „, mi-a spus, ieri, profesorul Tucian Tucan.

Antrenorul focșănenilor a mai remarcat gradul mare de dificultate al turneului, cu cinci meciuri în două zile și jumătate, dar și faptul că ierarhia finală a fost echitabilă, primele clasate fiind formații care fac handbal de performanță, iar celelalte, fiind echipe care aveau jucători de performanță doar în primii șapte! Și a apreciat în mod deosibit faptul că la Buzău au fost susținuți de unul dintre părinți, ca și de colegi profesori în frunte cu inspectoarea de specialitate de la Inspectoratul Școlar județean, profesoara Vica Mincă, care au și mers în vestiar după finală și i-au felicitat pe învingători.
Profesorul Lucian Tucan a dorit să le mulțumească pentru susținere și să se declare mândru de elevii săi! Elevi care, iată, i-au făcut un frumos dar de ziua sa, profesorul Lucian Tucan fiind născut într-o zi de 30 mai!
Îi spun, alături de cei care îl vor ura, cu o veche și tainică prietenie,  „La mulți ani, Lucică Tucan!”                 

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?