Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Concert aniversar la împlinirea a 90 de ani de la înființarea Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia”


Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani organizează, cu prilejul împlinirii a 90 de ani de la înființarea instituției, o serie de evenimente ce vor avea loc în perioada 29-30 mai. Astfel, luni 29 mai, la ora 18.30, va avea loc vernisajul expoziției aniversare „ATENEU 90”, iar la ora 19.00 va începe concertul aniversar susținut de Orchestra de Cameră „Unirea”, având ca solist pe Cristina Anghelescu – vioară. Marți 30 mai, de la ora 19.30, va avea loc Medalionul de compozitor „Horia Moculescu 80”, invitați speciali fiind Corina Chiriac, Alexandra Velniciuc, Nidia Moculescu și compozitorul Viorel Gavrilă.
    Intrarea este liberă, pe bază de invitație cu loc, procurată de la Agenția Ateneului Popular, în limita locurilor disponibile. Pentru a veni în sprijinul publicului, agenția va fi deschisă și duminică, 28 mai, între orele 11.00 – 14.00.
„Avem deosebita bucurie să anunțăm împlinirea a 90 de ani a Ateneului Popular «Maior Gh. Pastia», a doua ctitorie a marelui filantrop și patriot focșănean, Maiorul Gheorghe Pastia. Astfel, la 29 mai 1927, în prezența unor înalți demnitari ai Guvernului României, a oficialităților locale și a unui numeros public, se punea «piatra fundamentală a așezământului de cultură națională pentru luminarea poporului», Ateneul Popular «Maior Gh. Pastia». Ne dorim să celebrăm împreună această aniversare și invităm publicul focșănean, în perioada 29 – 30 mai, la evenimentele culturale pregătite cu acest prilej”, se arată într-un comunicat de presă trimis redacției noastre.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?