Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO și GALERIE FOTO : Simulare de incendiu la Grădinița nr. 15 din Focșani


Preșcolarii de la Grădinița nr. 15 din Focșani au fost, ieri dimineață, martorii unui exercițiu de simulare a unui incendiu. Pompierii focșăneni au desfășurat la sediul grădiniței un exercițiu de intervenție în caz de incendiu, ocazie cu care i-au instruit pe micuți cum să se protejeze. Exercițiul a durat aproximativ o oră și s-a desfășurat fără a fi înregistrate vreun fel de probleme.
    „Exercițiul a avut ca temă gestionarea situațiilor de urgență, generate de incendii. Prin scenariul exercițiului, s-a simulat izbucnirea unui incendiu în zona bucătăriei unității de învățământ, incendiu care s-a manifestat cu degajări mari de fum. Din cauza cantității mari de fum, o persoană, respectiv un adult, a rămas blocată în interior. Imediat după primirea apelului, prin intermediul numărului unic de urgență 112, s-au deplasat către locul indicat trei autospeciale din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, dintre care o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. S-a acționat atât pentru localizarea și lichidarea incendiului, cât și pentru deblocarea persoanei, care a rămas în interiorul clădirii.

De asemenea, s-au luat măsuri de evacuare a tuturor ocupanților clădirii. Cadrele didactice s-au îngrijit de evacuarea celor aproximativ 120 de persoane, majoritar preșcolari, în locul amenajat din incinta clădirii, respectiv în curtea acesteia. Nu s-au înregistrat probleme deosebite, iar exercițiului s-a desfășurat în strânsă legătură cu planurile deja întocmite în acest sens. Totodată, la finalul exercițiului, a avut loc și o instruire realizată de cadrele Inspectoratului, cât și de voluntarii care s-au înscris în acest program și o prezentare de tehnică. Exercițiul a durat aproximativ o oră, din momentul în care s-a primit apelul, până când s-a finalizat prezentarea de tehnică”, ne-a precizat căpitan Cristina Duță, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?