Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Cornulețe fragede (smântână) și Banane prăjite


În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ”tratate” de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. În această săptămână, vă prezentăm rețele ”Cornulețe fragede (smântână)” și ”Banane prăjite” care au fost publicate în volumul ”Dulciuri” (1936), carte scrisă de doamna Maria General Dobrescu.

Cornulețe fragede (smântână)
Proporții: 250 gr unt proaspăt, 2 și jumătate dl. smântână, 500 gr. făină, puțină sare. Se frământă bine și se întinde aluatul pătrat. Apoi se strânge, aducându-se părțile vis-a-vis până la mijloc așa ca un șervet. Se lasă o oră la rece. Se întinde aluatul și se strânge iarăși dându-se la rece. Se întinde apoi subțire ca o muchie de cuțit, se taie fâșii, apoi carouri și ele în triunghiuri, iar fiecare triunghi se unge cu marmeladă sau se umple cu nuci, se sucesc în formă de cornulețe și se dau la copt. E bine ca aluatul să fie făcut de seara.

Banane prăjite
Proporții: 12 banane, 100 gr. unt și 25 gr. zahăr pudră. Se curăță bananele, se despart în lungime și se rumenesc în unt fierbinte. Se așază bananele astfel pe o farfurie și se pudrează cu zahăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?