Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : Manageri de spitale, medici și reprezentanți ai autorităților locale la Conferința „Săptămâna Pacientului” din Focșani


Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani a găzduit ieri, începând cu ora 13.00, conferința „Săptămâna Pacientului”, organizată de Asociația Națională pentru Protecția Pacientului (ANPP) – Sucursala Vrancea. La eveniment au fost prezente mai multe cadre medicale, medicul ortoped Robert Mihăilă, șeful secției de Ortopedie a Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon” Focșani, managerul Spitalului județean, Constantin Mândrilă, managerul Spitalului de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni, Costel Negoescu, Claudiu Grosu, liderul Sanitas Vrancea, doctorița Diana Stoica.
    La eveniment a participat Vasile Barbu, președinte al ANPP. Acesta a punctat nevoia parafării unui parteneriat cu autoritățile locale pentru apărarea drepturilor și intereselor pacienților. „Mulțumim echipei de la sucursala Vrancea, sperăm să colaborăm strâns. Noi avem experiență cu alte localități, avem parteneriate cu peste 80 de spitale din țară. Vrem să devenim un partener real și activ al autorităților, al furnizorilor de servicii de sănătate, ai profesioniștilor din sistemul sanitar. Vrem să devenim partener real al guvernării locale și centrale. Primim sesizări multe de la pacienți, dar și de la medici și manageri de spitale, însă prin parteneriatul cu autoritățile, vrem să reducem numărul acestor probleme semnalate”, a declarat, la Focșani, Vasile Barbu, președintele ANPP.
    Vasile Barbu a remarcat Campania de informare „Mâinile curate salvează vieți” pe care Sucursala Vrancea o derulează în școlile din Focșani. „Avem o mare problemă cu educația pentru sănătate. Proiectul sucursalei a fost o idee grozavă și vă promit că va deveni model pentru alte județe. Pe partea de prevenție puteți face mult mai mult, dar în parteneriat cu primăriile, cu Inspectoratul Școlar, prin implicarea ministerelor Sănătății și Educației”, a mai spus președintele ANPP.
    La invitație a răspuns pozitiv și viceprimarul Focșaniului, Marius Iorga, cel care a propus ca ANPP-Vrancea să încheie un protocol cu Direcția de Asistență Socială și Medicina Școlară, din cadrul Primăriei Focșani, pentru extinderea campaniei în toate unitățile școlare din municipiu.
    ANPP Sucursala Vrancea a luat naștere, din punct de vedere juridic, în toamna anului trecut, din conducere făcând parte Ana-Maria Dimitriu, președinte sucursală, și medic Diana Stoica, vicepreședinte.ANPP promovează și apără drepturile și interesele pacienților din România. Prin obiectivele sale, promovează educația pentru sănătate, programele de sănătate publică, precum și produsele și serviciile de sănătate de calitate realizate în România și în Uniunea Europeană. ANPP are ca obiectiv important asigurarea că niciunui pacient nu îi este refuzat dreptul a fi corect informat, competent tratat, complet despăgubit pentru prejudiciile materiale și morale ce îi sunt produse din cauza malpraxisului medical și a deficiențelor administrative survenite în furnizarea de servicii și îngrijiri medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?