Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Bărbat suspectat de trafic şi consum de droguri, pus sub control judiciar


Un tânăr a fost reținut luni seara, sub acuzația de trafic și consum ilicit de droguri și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv. A fost dus la instanță ieri, cu propunere de arestare preventivă, dar magistrații de la Tribunalul Vrancea au respins propunerea și au luat măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Tânărul are de respectat o serie de măsuri dispuse de instanță. Decizia magistraților de la Tribunalul Vrancea poate fi contestată. „Admite în parte propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție- DIICOT- Biroul Teritorial Vrancea. Dispune (…) luarea măsurii controlului judiciar a inculpatului S(..) Andrei – Angel, reținut în Centrul de Deținere și Arest Preventiv Vrancea, pe o perioadă de 60 zile, începând cu data de 09.05.2017 până la data de 07.07.2017. Pe perioada aplicării măsurii obligă inculpatul să respecte următoarele obligații: a. să se prezinte la organul de urmărire penală, la Judecătorul de Cameră Preliminară, la instanță, ori de cite ori este chemat; b. să informeze de îndată organul judiciar desemnat cu supravegherea ori de câte ori își schimbă locuința; c. să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori este chemat; d. să nu depășească limita teritorială a județului Vrancea, decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar desemnat cu spravegherea sa. Desemnează ca organ de supraveghere Inspectoratul Județean de Poliție Vrancea- Serviciul de Supravegheri Judiciare. Atrage atenția inculpatului asupra consecințelor încălcării obligațiilor controlului judiciar aplicat. Dispune punerea în libertate de îndată a inculpatului, dacă nu este arestat în altă cauză. (…) Cu drept de contestație, (…) 09.05.2017”, este decizia instanței.
Andrei S. a fost reținut după ce polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea sub coordonarea DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea au efectuat patru percheziții, dintre care trei în Focșani și una în comuna Suraia.
Într-una din locațiile vizate, în Focșani, oamenii legii au găsit o cultură indoor de canabis în diferite stadii de dezvoltare, resturi vegetale de canabis și două grindere. La audieri, la sediul poliției au fost aduse mai multe persoane, mai exact cinci, după cum ne-au spus surse oficiale, dar a fost luată măsura reținerii doar în cazul uneia dintre acestea, persoană care ulterior a fost pusă sub control judiciar.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?