Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Cele mai multe angajări, în primul trimestru din 2017, sunt pe perioadă determinată


Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea are în evidențe 676 șomeri care au reușit să se angajeze în primele trei luni ale acestui an, ca urmare a serviciilor de mediere ce le-au fost acordate. Dintre aceștia, 500 au locuri de muncă pe perioadă determinată, în timp ce 176 au avut norocul unor locuri pe perioadă nedeterminată. Din totalul șomerilor angajați, 92 sunt absolvenți ai unor cursuri de calificare, iar 74 beneficiază de completarea veniturilor care se acordă șomerilor ce se încadrează înainte de expirarea indemnizației pentru șomaj.
    Totodată, potrivit statisticii dată publicității de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), în Vrancea, din totalul șomerilor încadrați, 42 sunt absolvenți care beneficiază de subvenția de 100% acordată absolvenților care se încadrează înainte de expirarea perioadei de șomaj, iar 32 sunt absolvenți care primesc subvenție în cuantum de 30%. Doi șomeri care s-au angajat au beneficiat de prima de activare pentru șomerii neindemnizați și au fost acordate 39 de subvenții angajatorilor care au încadrat în muncă șomeri peste 45 de ani. Alți cinci șomeri angajați mai au până la cinci ani ca să iasă la pensie, iar angajatorii lor au primit subvenția prevăzută de lege ce se acordă celor care încadrează persoane din această categorie.
    La finele primului trimestru al acestui an figurau, în evidențele AJOFM Vrancea, 7.667 de șomeri din care 3.135 femei. Din totalul șomerilor vrânceni, 6.174 sunt muncitori, 1.333 au studii medii și 160 au studii superioare. Totodată, 6.457 de șomeri din totalul de 7.667 au ieșit din perioada de acordare a indemnizației de șomaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?