Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh se întâlnește astăzi cu primarii vrânceni



Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale Administrației Publice și Fondurilor Europene, se va întâlni, astăzi, cu primarii din județ în sala mare a Consiliului Județean Vrancea. Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh vine în Vrancea la invitația președintelui Consiliului Județean și al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, Marian Oprișan.
Întâlnirea cu primarii din județ este programată să dureze aproximativ două ore și va fi urmată de o conferință de presă la sediul Consiliului Județean. Discuțiile cu primarii vor viza derularea programului de investiții cu fonduri de la bugetul de stat prin Ministerul Dezvoltării, accesarea de fonduri europene pentru dezvoltarea localităților, dar și alte programe și măsuri pe care Guvernul Grindeanu le implementează la nivel național. Nu în ultimul rând, se va discuta despre Strategia generală de descentralizare, aporbată de Guvern la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.
Strategia vizează oportunitatea transferării de noi competențe de la nivel central la nivelul autorităților locale, în șapte domenii, precum agricultură, cultură, turism, mediu, sănătate, educație – activități extrașcolare, tineret și sport. Transferul de competențe se va realiza după elaborarea unor analize de impact, ale căror concluzii vor fi prezentate spre aprobare Guvernului în termen de 4 luni de la aprobarea strategiei, cu excepția domeniul turismului, pentru care a fost stabilit un termen mai lung, de 6 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?