Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Hainele făcute pentru H&M cresc profitul textiliștilor vrânceni


Peste jumătate dintre hainele produse de retailerul de fashion suedez H&M și comercializate în toată lumea provin de la patru furnizori din Focșani, cu fabrici situate atât în Vrancea cât și în județele limitrofe. Grupul de modă H&M are zece furnizori în România, adică firme care lucrează atât în fabricile proprii cât și la subcontractor haine pentru retailerul suedez, dintre care 4 sunt în Vrancea. Dintr-un total de aproape 30 de fabrici, o treime sunt în Vrancea. Conform informațiilor furnizate de H&M, companiile Pandora Prod, Artifex și Texdata din Focșani sunt considerate furnizori de argint, categorie despre care H&M spune că are o relație apropiată și colaborează pe termen lung. Al patrulea furnizor din Vrancea pentru H&M este Simiz Fashion, cu care retailerul suedez a început de curând să colaboreze. Cei patru furnizori asigură haine de la 17 dintre fabricile care lucrează pentru H&M.
Cea mai mare companie din industria textilă care produce pentru H&M, după cifra de afaceri, este Pandora Prod. Firma are o tradiție de peste 20 de ani și o cifră de afaceri care a depășit 44 milioane euro în 2015. În portofoliul de clienți al companiei se mai află branduri premium-high precum Massimo Dutti, Hugo Boss, Cos, Ted Baker sau Victoria Beckam. Afacerea a crescut semnificativ după 2008, când s-a renunțat la producția de tip lohn și proprietarii Pandora s-au orientat către produse integrate, oferind servicii de creație, design și producție. Pandora Prod deține doua fabrici de producție în Focsani și Tecuci, cu peste 1.000 de angajați. Al doilea mare furnizor pentru H&M este Artifex, controlată de compania elvețiană Akris, care deține 99% dintre acțiuni. Compania s-a extins în ultimul an prin preluarea fabricii de tricotaje Tricotaje-R.
„H&M nu deține fabrici. În schimb, articolele noastre de îmbrăcăminte sunt aduse de la aproximativ 700 de furnizori independenți, în principal din Europa și Asia. În cadrul birourilor noastre de producție, situate în toată lumea, gestionăm toate aspectele practice legate de producție și păstrăm permanent contactul cu furnizorii. Birourile noastre de producție lansează comenzi la furnizori și se asigură că articolele sunt fabricate la prețul corect, sunt de bună calitate și sunt livrate la timp. Prin intermediul unor verificări și audituri de amploare, ne asigurăm că produsele noastre respectă reglementările de siguranță și de calitate și sunt produse în condiții de muncă sigure, corecte, legale și umane”, spun cei de la H&M.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?