Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Dosarul mai multor actuali ori foști funcționari din Vrancea REPUS PE ROL


Magistrații Tribunalului Brăila au repus pe rol dosarul în care mai mulți actuali ori foști funcționari din Vrancea sunt acuzați de fapte de corupție privind restituirea unor suprafețe de păduri. La termenul din data de 25 aprilie, va fi pusă în discuție ordonanța prin care cei 13 au fost trimiși în judecată. „Repune cauza pe rol pentru a fi pusă în discuție ordonanța privind menținerea trimiterii în judecată a inculpaților Dușu Diana Angela, Păvăloaie Mihaela, Diaconu Emilian, Lepădatu Fănel, Flenchea Mioara, Popa Valentin, Manolache Liviu Iulian, Olaru Daniela, Dumitrache Laurențiu, Furtună Gabi, Mircea Dragoș Valentin, Murgu Costică Florin și Bunghez Daniel. Fixează termen la data de 25.04.2016 (…), pentru când se vor cita părțile”, este decizia judecătorilor brăileni.
Săptămâna trecută, Magistrații Tribunalului Brăila au exclus din dosar declarațiile date de cei 13 în calitate de făptuitori. „(…) Exclude probele constând în procesele verbale de consemnare a declarațiilor date de inculpați în calitate de făptuitori. Dispune comunicarea prezentei încheieri Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – D.N.A. – Serviciul Teritorial Galați, procurorul urmând a comunica judecătorului de cameră preliminară dacă menține dispoziția de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei. Cu drept de contestație odată cu încheierea”, este decizia judecătorilor brăileni, luată în ședința de miercurea trecută.  
DNA i-a trimis în judecată în acest dosar pe Dragoș Valentin Mircea, Emilian Diaconu, Liviu Iulian Manolache, Costică Florin Murgu și Laurențiu Dumitrache, pentru „săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, Mihaela Păvăloaie, Diana Angela Duțu, Mioara Flenchea, Daniel Bunghez, Valentin Popa, Fănel Lepădatu și Daniela Olaru, pentru „săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit” și Gabi Furtună, pentru „săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”.

„În datele de 22.06.2006 respectiv 18.10.2006, inculpații menționați mai sus, cu intenție, și-au încălcat atribuțiile de serviciu, în sensul că, în contextul reconstituirii dreptului de proprietate asupra unor terenuri, aceștia nu au verificat legalitatea propunerilor înaintate de Comisiile locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor din cadrul primăriilor comunelor Străoane, Răcoasa și Èšifești, județul Vrancea, în special existența actelor doveditoare, pertinența, verosimilitatea, autenticitatea și concludența acestora. Ca urmare a acestei conduite, prefectul județului Vrancea a emis două hotărâri de validare a reconstituirii dreptului de proprietate pentru suprafața totală de 500 ha pădure care, la scurt timp, a și fost vândută de proprietar cu suma totală de 1.350.000 lei. Acest lucru a fost posibil în condițiile în care persoana care solicita reconstituirea dreptului de proprietate nu a dovedit calitatea de proprietar expropriat (cererile au fost formulate pentru suprafețe de pădure diferite, după autori diferiți și cu vocație succesorală diferită și nici nu au fost depuse la dosar documente doveditoare ale amplasamentelor suprafețelor de teren). Direcția Silvică Vrancea a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma totală de 13.834.235 lei (aproximativ 3 milioane euro). În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților Diaconu Emilian, Manolache Liviu Iulian, Mircea Dragoș Valentin, Murgu Costică Florin, Dumitrache Laurențiu, Păvăloaie Mihaela, Dușu Diana Angela, Flenchea Mioara, Popa Valentin, Lepădatu Fănel și Olaru Daniela. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brăila, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză și de a se desființa titlurile de proprietate și hotărârile prefectului, în vederea restabilirii situației anterioare”, se arată în comunicatul DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?