Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Atac terorist la Stockholm. Cel puțin trei morți


Cel puțin trei persoane persoane au murit și alte câteva au fost rănite vineri după ce un camion a intrat în mulțimea de pe o arteră comercială și apoi s-a izbit în vitrina unui magazin în centrul capitalei Suediei, Stockholm, a anunțat poliția, în timp ce premierul Stefan Löfven a spus că țara sa ‘a fost atacată’ și că totul indică faptul că este vorba de un ‘act de terorism’, transmite Reuters. Poliția suedeză a anunțat că nu l-a arestat încă pe șoferul camionului, dar a difuzat imagini de la camere de supraveghere cu bărbatul pe care îl caută, potrivit AFP.
Poliția suedeză a anunțat că nu l-a arestat încă pe șoferul camionului care a intrat vineri în mulțimea de pe o arteră comercială din centrul capitalei Stockholm, dar a difuzat imagini de la camere de supraveghere cu bărbatul pe care îl caută, potrivit AFP. „Nu avem contact” cu șoferul acestui camion, a declarat un responsabil cu ancheta, după care a arătat imagini cu un bărbat relativ tânăr purtând un hanorac negru, filmat de o cameră de supraveghere în proximitatea imediată a locului atentatului. Poliția a mai precizat că nu a avut indicii privind iminența unui atac.
Cel puțin trei persoane au murit și alte câteva au fost rănite vineri după ce un camion a intrat în mulțimea de pe o arteră comercială și apoi s-a izbit în vitrina unui magazin în centrul capitalei Suediei, Stockholm, conform unui bilanț inițial al poliției, potrivit Reuters. Ulterior, într-o conferință de presă, șeful poliției a precizat că nu poate confirma pentru moment niciun bilanț al morților și răniților. El a mai spus că poliția va face tot posibilul pentru a-i aduce pe vinovați în fața justiției.

Poliția din principalele orașe din Norvegia și de pe aeroportul din Oslo va purta arme până la noi ordine în urma atacului de vineri de la Stockholm, a anunțat poliția pe Twitter, transmite Reuters. Polițiștii din Norvegia, țară vecină cu Suedia, nu poartă în mod obișnuit arme în timpul serviciului. Tot în urma atacului de la Stockholm, poliția finlandeză a mărit numărul patrulelor în capitala Helsinki. Cel puțin trei persoane au murit și alte câteva au fost rănite vineri după ce un camion a intrat în mulțimea de pe o arteră comercială și apoi s-a izbit în vitrina unui magazin în centrul capitalei Suediei, Stockholm, a anunțat poliția. Premierul suedez Stefan Löfven a declarat că țara sa ‘a fost atacată’ și că totul indică spre un ‘act de terorism’.

Ministerul Afacerilor Externe condamnă în termeni categorici atacul terorist care a avut loc vineri la Stockholm, soldat cu morți și răniți. „În aceste momente dificile, MAE transmite condoleanțe membrilor familiilor victimelor, întreaga sa compasiune persoanelor rănite în tragicul eveniment și exprimă solidaritatea cu poporul suedez”, se arată într-un comunicat. Ministerul Afacerilor Externe reiterează angajamentul ferm al României în combaterea tuturor formelor de terorism și reafirmă necesitatea conjugării și intensificării eforturilor internaționale în combaterea acestor acțiuni care nu sunt justificate sub nicio formă, punând în pericol vieți nevinovate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?