Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Atentat la Sankt-Petersburg: Opt persoane arestate; un dispozitiv exploziv, arme și muniții confiscate (anchetatori)


Opt persoane, bănuite de implicare în atentatul de la Sankt-Petersburg, au fost arestate, a anunțat joi Comitetul rus de anchetă, transmite AFP. „Șase persoane au fost arestate la Sankt-Petersburg și două la Moscova, pentru implicarea lor în atentat”, a precizat Comitetul, într-un comunicat. Aceste arestări, primele de după atentat, au fost efectuate în cadrul unei „anchete complexe” a FSB (serviciul de securitate) și a ministerului de Interne, a precizat comitetul.
Anchetatorii au confiscat de la domiciliile celor arestați un „dispozitiv exploziv identic celui descoperit la stația de metrou Ploșciad Vosstania din Sankt-Petersburg”, dezamorsat la timp luni, precum și arme de foc și muniții, potrivit aceleiași surse. Cele opt persoane nominalizate în comunicat poartă prenume și nume din Asia centrală. Presupusul autor al atentatului, Akbarjon Djalilov, era născut în regiunea Och, din sudul Kârgâzstanului.
Joi dimineața, FSB anunțase dezamorsarea unui „dispozitiv exploziv artizanal” într-un imobil din estul Sankt-Petersburgului, fără a da mai multe detalii. Anchetatorii au anunțat de asemenea confiscarea unor „obiecte importante pentru anchetă” la domiciliul unor „cetățeni ale unor țări din Asia centrală care erau în contact cu Akbarjon Djalilov”. Paisprezece persoane au fost ucise și 50 au fost rănite în atacul de luni cu bombă din metroul din Sankt Petersburg. Anchetatorii ruși au anunțat că atacatorul prezumtiv al atentatului a fost Akbarjon Djalilov, în vârstă de 22 de ani, de origine kârgâză, care a plasat de asemenea o altă bombă într-o a doua stație de metrou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?