Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

ENET intră în epoca digitală! Contorii de măsurare a consumului de agent termic vor fi citiți on-line


ENET Focșani intră în perioada digitală și vrea să elimine elementul uman în citirea contorilor de la abonați. Un proiect inițiat de producătorul de energie termică și aprobat în ultima ședință de Consiliu Local are ca obiect transmiterea de date on-line între punctele termice și dispeceratul ENET. Proiectul vizează montarea unor mici dispozitive atașate contorilor care vor transmite date în timp real către dispeceratul societății și va permite astfel o intervenție rapidă în cazul apariției unor defecțiuni.
Aparatele elimină factorul subiectiv la citirea contorilor, fără să mai existe întârzieri. Directorul ENET, Manole Merchea, spune că noul proiect nu va însemna și concedirea muncitorilor care se ocupau de citirea contorilor, aceștia urmând să fie redistribuiți la alte activități în cadrul societății. „Prin introducerea noului sistem, un alt avantaj este că vom ști în timp real dacă există defecțiuni, vom ști unde să intervenim. Oamenii care se ocupau de citire vor fi redistribuiți, se vor ocupa de întreținerea contorilor. Echipamentele sunt rezultatul cercetărilor și muncii oamenilor de la ENET în colaborare cu terți”, a explicat directorul ENET.

Banii alocați pentru noul sistem de transmitere a informațiilor provin din surse proprii, respectiv cota de dezvoltare a sistemului de alimentare centralizată cu energie termică calculată la un procent de 5% din tariful de transport, distribuție și furnizare a energiei termice. Din această cotă de dezvoltare vor fi realizate lucrări noi de investiții în valoare de 610 mi lei, din care 540 mii lei pentru obiectivul „Ansamblu transmisie date on-line între Puncte Termice și Dispecerat ENET”. De asemenea, încă 70 mii lei sunt alocați pentru obiectivul „Execuție sistem recirculare apă caldă la sistemul de distriuțiue energie termică aferent unui număr de aproximativ 10 puncte termice”.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?