Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

O elevă de la Colegiul Gh. Balș, premiul I la concursul internațional „Con-Tic“


Eleva Colegiului Tehnic Gh. Balș din Adjud, Ioana Andruța Lazăr, de la clasa a IX-a F, profil comerț, a obținut premiul I la concursul internațional de contabilitate și tehnologia informației și a comunicațiilor „Con -Tic 2017”, faza regională sud-est (județele Brăila, Buzău, Galați, Constanța, Tulcea, Vrancea), cu nota 9,67. Eleva s-a calificat astfel la faza națională a acestui concurs, care se va desfășura pe 11 aprilie.
Inițiatorul acestui concurs este Colegiul Economic „V.Madgearu” din Galați, iar coordonatori sunt profesor dr. ec. Mihai Savin și profesorul de informatică Marian Mitrofan. „Prin acest proiect se urmărește dezvoltarea la elevi a competențelor antreprenoriale, informatice, contabile de care vor avea nevoie la locul de muncă, alimentând astfel piața europeană a muncii cu persoane creative și întreprinzătoare. De asemenea, se urmărește să se încurajeze creativitatea didactică și adecvarea demersurilor didactice la particularitățile elevilor. Un alt rol este acela să promoveze spiritul de competiție și de performanță în domeniul antreprenorial, al contabilității și informaticii, dar se și exersează deprinderile de completare a documentelor contabile, de utilizare eficientă a calculatorului, a soft-urilor educaționale, a soft-urilor utilitare și de realizare a mijloacelor de promovare firmei de exercițiu”, a transmis profesorul Mihai Savin.
„Noutatea pe care o aduce acest concurs, în peisajul concursurilor tehnice, este modul de desfășurare online, ceea ce permite înscrierea și participarea la concurs a mai multor elevi, în vederea evaluării cunoștințelor antrepenoriale, de contabilitate, dar și a exersării deprinderilor de utilizare eficientă a calculatorului într-o competiție la care participă licee de profil”, a transmis profesorul Marian Mitrofan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?