Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

GALERIE FOTO : Elevii din Vintileasca, provocați să facă fapte bune


Școala Gimnazială „Regina Maria” din Vintileasca este înscrisă în programul educațional internațional „Viața la pozitiv”. Acest program este implementat de Asociația Positive Life și Colegiul Tehnic „Independența” din Sibiu, iar unitatea de învățământ din Vintileasca participă cu o echipă de voluntari, elevi ai clasei a VII-a, coordonată de profesoara Stana Georgescu-Apostu.
De curând, elevii îndrumați de cadrul didactic au finalizat prima activitate dintre cele comune și obligatorii: „Provocarea de fapte bune”. Astfel, Școala nr. 17 din Galați i-a provocat pe colegii vintileni să dăruiască mamelor, bunicelor, cadrelor didactice femei mărțișoare și buchețele de ghiocei. Deoarece ghioceii au înflorit de mult, școlarii au înlocuit ghioceii cu carpete de mici dimensiuni, cusute chiar de ei în stil tradițional, la școală, sub îndrumarea profesorului coordonator. Chiar și mărțișoarele au fost confecționate după modele tradiționale, vechi de zeci de ani, realizate acum sub îndrumarea a două meștere populare, Ilinca Colniceanu din satul Cerbu, comuna Jitia, și Emilia Roman din Vintileasca.
„Elevii voluntari pozitiviști au fost încântați să afle despre cum se confecționa și se sărbătorea mărțișorul cu 60-70 de ani în urmă. Se foloseau teci de plante, carton, fire albe și roșii, mărgele cu care se lucrau bănuți, năsturei, mici medalioane care se prindeau cu șnur împletit cu roș și bălan. Se purtau în toată luna martie după care se prindeau într-un pom roditor. Munca împreună a fost antrenantă, iar mămicile și bunicile au fost bucuroase de frumoasa întâlnire, de daruri, dar mai ales de faptul că tradițiile sunt încă pe mâini bune”, a spus profesoara Stana Georgescu-Apostu. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?