Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

A murit profesorul Vasile Bălan, fost inspector școlar de fizică și director al Colegiului Edmond Nicolau


Sistemul de învățământ vrâncean a mai pierdut un om de mare valoare. Este vorba de profesorul de fizică Vasile Bălan, care a murit la doar 73 de ani. Potrivit directorului Colegiului Edmond Nicolau, Gabriel Danielescu, care a fost coleg cu profesorul Vasile Bălan, acesta va fi înmormântat astăzi, la Cotești, alături de soție.
Profesorul Danielescu ne-a spus că al său coleg Vasile Bălan a fost timp de mai mulți ani, înainte de Revoluție, inspector școlar de specialitate, respectiv fizică, iar după 1989, timp de aproximativ opt ani, directorul Colegiului Tehnic Edmond Nicolau. „A fost inspector școlar de fizică înainte de ’90, iar după Revoluție director la Edmond Nicolau. Eu am fost adjunctul lui, apoi i-am fost eu director. Am făcut echipă bună cu dumnealui. Am păstrat relații bune după ce a ieșit la pensie, ultima oară ne-am întâlnit înainte de Crăciun, a venit la noi. Cred că l-am văzut și pe 24 ianuarie… Am fost aseară (marți seara-n.r.) la priveghi și erau acolo foștii inspectori… Era un om deosebit, nu purta niciodată ranchiună, era respectat atât de elevi cât și de colegi. Avea o fiică, stabilită în Cehia, și patru nepoței. Slujba de înmormântare începe miercuri, la ora 11.00. Va fi dus la Cotești, urmând a fi înmormântat alături de soție”, ne-a precizat directorul Colegiului Tehnic Edmond Nicolau.
Și șeful Inspectoratului Școlar Județean Vrancea Dorin Cristea are numai cuvinte de laudă la adresa profesorului Vasile Bălan. „A fost un om deosebit, un bun profesor de fizică. L-am cunoscut ca director prin anii ’90, la Colegiul Edmond Nicolau. A fost un director deosebit, de prestigiu”, a afirmat profesorul Dorin Cristea.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?