Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Tineri condamnați pentru trafic de droguri; unii cu executare, alții cu suspendare


Mai mulți tineri au fost condamnați de magistrații Tribunalului Vrancea la închisoare pentru trafic de droguri. În cazul unora, condamnarea este cu suspendare.
Astfel, Okur Velat a fost condamnat pentru „(…) trafic de droguri (…) la 1 an și 5 luni închisoare (…); – deținere de droguri de risc pentru consum propriu (…) la 2 luni închisoare; – efectuarea fără drept de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive (…) la 4 luni de închisoare. (…) contopește pedepsele de 1 an și 5 luni închisoare și 2 luni închisoare în pedeapsa rezultantă de 1 an și 5 luni și 20 de zile de închisoare (…) anulează suspendarea executării sub supraveghere pentru pedeapsa de 1 an și 10 luni închisoare aplicată prin sentința penală (…) a Tribunalului Vrancea, definitivă (…). Descontopește pedeapsa de 1 an și 10 luni închisoare în pedepsele componente de 1 an și 8 luni închisoare și 6 luni închisoare. (…) contopește pedepsele de an și 8 luni închisoare, 6 luni închisoare (aplicate prin sentința penală nr. 21/2015), cu pedeapsa de 4 luni închisoare aplicată prin prezenta hotărâre în pedeapsa rezultantă de 1 an 11 luni și 10 zile de închisoare, pedeapsă care constituie primul termen al recidivei (…) adaugă pedeapsa de 1 an 5 luni și 10 zile de închisoare la pedeapsa de 1 an 11 luni și 20 de zile de închisoare, inculpatul urând să execute în total, 3 ani și 5 luni închisoare (…) Scade din pedeapsa principală de 3 ani și 5 luni închisoare ce urmează să o execute inculpatul, duratele reținerii, ale arestării preventive și ale arestului la domiciliu (…) înlocuiește măsura arestului la domiciliu dispusă față de inculpat cu măsura preventivă a controlului judiciar care va fi verificată la 60 de zile, dar nu mai târziu de rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. Obligă inculpatul să respecte pe durata controlului judiciar obligațiile (…)”.
Un alt tânăr, Alexandru Costinel Ploscaru a fost condamnat pentru „trafic de droguri (…) la 1 an și 6 luni închisoare (…); -deținere de droguri de risc pentru consum propriu (…) la 3 luni închisoare. (…) contopește pedepsele în pedeapsa rezultantă de 1 an și 7 luni închisoare (…) ce urmează să o execute inculpatul. Scade din pedeapsa principală rezultantă durata reținerii, arestării preventive și a arestului la domiciliu (…) dispune suspendarea executării pedepsei principale sub supraveghere pe durata termenului de supraveghere de 2 ani și 4 luni”. Bărbatul trebuie să respecte mai multe obligații impuse de judecător, printre care și aceea de a presta 80 de zile de muncă neremunerată Centrul Rezidențial Copii cu Dizabilități Focșani sau la Căminul de Persoane Vârstnice.
Condamnați au fost și „Mitu Mihai Lucian, Frunzoiu Adrian și Stan Åžtefan-Alexandru pentru comiterea infracțiunilor de: -trafic de droguri (…) la câte 1 an și 5 luni închisoare fiecare (…) -deținere de droguri de risc pentru consum propriu (…) la câte 2 luni închisoare fiecare. (…) contopește pedepsele aplicate fiecărui inculpat în pedepsele rezultante de câte 1 an 5 luni și 20 de zile de închisoare (…). Scade din pedepsele principale rezultante, durata reținerii, arestării preventive și ale arestului la domiciliu (…) dispune suspendarea executării pedepselor principale sub supraveghere pentru duratele termenelor de încercare de câte 2 ani și 4 luni”. Și aceștia trebuie să respecte mai multe obligații, dar și să presteze câte 80 de zile de muncă neremunerată astfel: Mihai Lucian Mitu la Spitalul Clinic de Pneumofitiziologie Constanța sau la Centrul de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog Constanța, iar Adrian Frunzoiu și Åžtefan-Alexandru Stan la DGASPC Vrancea – Centrul Rezidențial Copii cu Dizabilități  Focșani, sau la Primăria Mun. Focșani – Căminul de Persoane Vârstnice (…). 
„Condamnă pe inculpatul Scripcaru Daniel George pentru comiterea infracțiunilor de: –    trafic de droguri (…) la 1 an și 5 luni închisoare; -deținere de droguri de risc pentru consum propriu (…) la 1 ani și 5 luni închisoare (…); -efectuarea fără drept de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive (…) la 4 luni închisoare. (…) contopește pedepsele în pedeapsa rezultantă de 1 an și 7 luni închisoare (…) ce urmează să o execute inculpatul. (…) dispune suspendarea executării pedepsei principale sub supraveghere pe durata termenului de supraveghere de 2 ani și 4 luni închisoare. (…) Obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să presteze 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității la DGASPC Vrancea – Centrul Rezidențial Copii cu Dizabilități Focșani, sau la Primăria Mun. Focșani – Căminul de Persoane Vârstnice (…)”. 
„Condamnă pe inculpatul Boșcan Ionel pentru comiterea infracțiunii de: – trafic de droguri (…) la 1 an și 4 luni închisoare (…) -deținere de droguri de risc pentru consum propriu (…) la o lună închisoare. (…)contopește pedepsele aplicate în pedeapsa rezultantă de 1 an și 4 luni și 10 zile de închisoare (…) ce urmează să o execute inculpatul. (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere principale aplicata pe durata termenului de supraveghere de 2 ani. (…) Obliga inculpatul ca pe parcursul termenului de supraveghere sa presteze 60 de zile de munca neremunerata in folosul comunitarii la Primăria Mărășești” (…).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?