Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Un elev de 8 ani a căzut din microbuzul școlar și s-a lovit la cap


Un copil din comuna Vânători a ajuns la spital în loc să ajungă la școală. Asta pentru că a căzut din microbuzul școlar și s-a lovit la cap. Copilul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Focșani, iar după ce a fost investigat a fost diagnosticat cu „traumatism cranio-cerebral închis” și a rămas internat.
    Incidentul s-a petrecut ieri dimineață, înainte de a a ajunge la cursuri. Băiatul de 8 ani era în microbuzul școlii. Mașina a oprit la Mircești, a urcat un alt copil, după care șoferul s-a pus în mișcare. După 70-80 metri, copilul a căzut, dar nu pe ușa laterală, ci pe cea din spate.
Imediat ce a observat în bordul mașinii că este o problemă cu ușa din spate, șoferul microbuzului a oprit și a mers să vadă ce s-a întâmplat. După ce s-a sesizat incidentul, la fața locului a ajuns atât ambulanța, cât și poliția. Șoferul le-a spus oamenilor legii că nu știe cum a căzut copilul. În schimb, băiețelul le-a spus polițiștilor că el se afla pe banchetă în momentul incidentului. Rămâne ca polițiștii să facă în continuare verificări și să stabilească cu exactitate ce s-a întâmplat. „Incidentul a avut loc la Mircești, la scurt timp după ce microbuzul școlar s-a pus în mișcare, după ce oprise pentru a lua un alt copil. Băiețelul în vârstă de 8 ani a căzut pe la ușile din spate și a fost transportat la spital. A fost întocmit un dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Urmează să stabilim cu exactitate cum s-a produs evenimentul”, ne-a spus comisarul șef Daniel Fătu, împuternicit la comanda Biroului Rutier Focșani.
    Microbuzul aparține primăriei din comună, iar primarul Ionel Lupu spune că nu este exclus ca cel mic să fi deschis ușile. Acestea era blocate, dar puteau fi deschise din interior. „Este microbuzul primăriei, destinat transportului elevilor, iar când s-a petrecut incidentul microbuzul ducea copiii la Mirceștii Noi. Ușile din spate, că pe acolo a căzut, erau blocate, iar în momentul în care s-au deschis, șoferului i-a apărut în bord și a oprit imediat. Ușile se pot deschide și prin interior și este posibil să se fi umblat la ele. Copilul este la spital și am înțeles că nu a fost rănit grav”, ne-a spus primarul Ionel Lupu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?