Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

GALERIE FOTO : 23.000 de lei, bijuterii, ceasuri de marcă, produse cosmetice, ridicate din locuințele unor focșăneni în urma unor percheziții


Doi polițiști ai Poliției Naționale Belgiene și un judecător de instrucție din cadrul Ministerului Public Belgian, împreună cu oameni ai legii vrânceni, au efectuat trei percheziții la Focșani, într-un dosar privind infracțiuni de furt din locuințe, comise pe teritoriul Uniunii Europene. Perchezițiile au fost efectuate pe 8 martie și „au vizat identificarea și indisponibilizarea unor bunuri sustrase din Belgia”.
Oamenii legii spun că în urma perchezițiilor au ridicat bijuterii, mai multe ceasuri de marcă, dar și suma de 23 de mii de lei. „Polițiștii Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române și cei de la Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea au efectuat 3 percheziții, în Focșani, la locuințele membrilor unei grupări infracționale specializate în furturi din locuințe de pe teritoriul Uniunii Europene. La data de 8 martie a.c., în baza delegării Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, polițiștii Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române și cei ai Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au efectuat 3 percheziții domiciliare pe raza Municipiului Focșani. La activități au participat și 2 reprezentanți ai Poliției Naționale Belgiene și un judecător de instrucție din cadrul Ministerului Public Belgian. Perchezițiile au vizat identificarea și indisponibilizarea unor bunuri sustrase din Belgia de membrii unei grupări infracționale specializate în furturi din locuințe. În urma perchezițiilor, au fost ridicate bijuterii, ceasuri de marcă, produse cosmetice, precum și 23.000 de lei”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.
Potrivit oamenilor legii, grupul infracțional a fost identificat pe parcursul anului trecut, iar din cercetări a reieșit că membrii acestuia deveneau violenți dacă erau prinși în flagrant. În numai patru luni, respectiv în perioada septembrie – decembrie 2016, au fost semnalate 40 de fapte de furt, prejudiciul fiind estimat la peste 100 de mii de euro. „Astfel, în cursul anului 2016, polițiștii români și cei belgieni, cu sprijinul EUROPOL, au identificat un grup infracțional organizat care sustrăgeau bunuri din locuințe de pe teritoriul Uniunii Europene, în special din Belgia. Din cercetări a reieșit că membrii grupării ar fi fost violenți, atacând victimele în propriile locuințe, în cazul în care erau surprinși în timpul comiterii faptelor. În perioada septembrie – decembrie 2016, au fost semnalate 40 de fapte, cu un prejudiciu de peste 100.000 de euro. De asemenea, în baza comisiei rogatorii internaționale transmise de Ministerului Public Belgian, au fost puse în executare 5 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, pentru audieri, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat și spălare de bani”, se mai arată în același comunicat.    

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?