Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Cinci elevi și o profesoară de la Unirea, pe locul I la un concurs de informatică organizat în SUA


Cinci elevi de la Colegiul Național Unirea, coordonați de profesoara de informatică Liliana Colin, ar putea pleca în Statele Unite ale Americii pentru a participa la etapa finală a concursului „American Computer Scrience League”. Cei cinci elevi sunt: Alex Iordăchescu, elev în clasa a X-a A, Camelia Zalun, elevă în clasa a XI-a C, Ciprian Stănilă, elev în clasa a XI-a C, Teodor Călin, din clasa a X-a A, și Cosmin Cojocaru din clasa a XI-a B.
„Concursul este organizat de «American Computer Science League» și participă echipe de elevi de pe toate continentele, fiind împărțit în mai multe categorii. CNU are înscrisă o echipă la categoria «Intermediate 5-person division» – adică clasele X-XI. Concursul are 4 etape online și după încheierea acestora are loc etapa finală, care anul acesta se va desfășura la Newbury Park HS, California de Sud. După primele două etape suntem pe locul I, am trimis soluțiile și pentru etapa a 3-a și sunt în curs de actualizare. Organizatorii mi-au scris un e-mail în care m-au anunțat că ar trebui să începem să pregătim actele de care avem nevoie pentru călătorie și să strângem banii necesari deplasării”, ne-a transmis profesoara Liliana Colin.
Directorul Colegiului Național Unirea, profesorul Cornel Noană, este mândru de elevii și colega sa. „Au punctaj maxim și mai au de parcurs o etapă. La concurs se vor califica 20 de echipe din întreaga lume, iar ai noștri au șanse foarte mari”, a precizat Cornel Noană.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?