Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Cum ajută ozonoterapia în tratamentul hepatitei cu virus C


Doctorița Jeni Violeta David, medic ozonoterapeut, de la Clinica Viomed Focșani, practică Ozonoterapia în Focșani de aproape 7 ani și spune că pacientul mulțumit de rezultatele terapiei, este cea mai bună dovadă că terapia funcționează foarte bine, ca atare, sau combinată cu o terapie preexistentă a pacientului. Conform acesteia, ozonoterapia poate ajuta și la scăderea încărcăturii virale, în cazul infecțiilor cu virus C.
    Hepatita C (VHC) este o problemă medicală la nivel mondial. Se estimează că nu mai puțin de 300 de milioane de oameni, de pe întreg globul, suferă de VHC.     Ozonul este un agent oxidant puternic, acesta distruge scutul proteinelor virale, lipoproteine, lipidele și glicoproteinele. Prezența acestor legături duble în aceste molecule nesaturate le face vulnerabile la efectele oxidante ale ozonului. Structura moleculară este atacată, și în consecință se propagă fracționarea învelișului. Lipsiți de peretele proteic, virionii nu pot supraviețui și nici nu se pot reproduce. Ozonul stimulează funcționarea leucocitelor și producerea citokinelor. Acesta duce la producerea peroxizilor de hidrogen cu capacitate oxidativă. Ozonul induce la eliberarea citokinelor de către leucocite și astfel stimularea mecanismelor imune conduce la o reducere semnificativă a virionilor aflați în circulație. Prin procedee cum ar fi autohemoterapia majoră și insuflație rectală cu ozon prin două studii comparative făcute la Institutul de Cancer din Universitatea Cairo – Egipt, de către profesorul M.N. Mawsouf și T.T. Tanbouli, aceștia au constatat că după 8 SP de tratament (ședințe făcute de 3 ori pe săptămână), încărcătura virală a scăzut în 91,67% din cazuri într-unul din studiu, iar în altul, încărcătura virală a scăzut în 63,85%.
    În următoarea perioadă de 24 de săptămâni a continuat o scădere a încărcăturii virale. De asemenea, și alți markeri TGP, TGO și bilirubina, care erau la valori anormale, au revenit la niveluri obișnuite. Histopatologia evidențiază că ozonul are efect antiinflamator și antifibrotic asupra țesutului hepatic al pacientului infectat cu virus. Concluzia cercetărilor medicale și a celor care practică ozonoterapia este că aceasta are efect pozitiv asupra formelor cronice în orice tip de hepatite, pacienților îmbunătățindu-li-se starea generală. Unii dintre ei chiar s-au întors la lucru, după ce anterior fuseseră acasă, calitatea vieții clar îmbunătățindu-se.
    Clinica Viomed se află pe Strada Popa Șapcă, Nr. 9, Apartament 2 BIS (în spatele farmaciei 24). Programările se pot face zilnic, la numărul 0726718442, sau prin mesaj la numerele 0760092361, 0767408495.
    Clinica Viomed Focșani poate fi găsită și pe site  http://vio-med.ro/terapii/

    Cu doctorița Jeni Violeta David ne vom reîntâlni săptămânal și vă vom prezenta efectele miraculoase ale ozonoterapiei, pentru fiecare afecțiune în parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?