Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Elevi din Garoafa, internaţi în Spitalul Judeţean cu toxiinfecţie alimentară


   Zece elevi de la Åžcoala cu clasele I-VIII din Garoafa au ajuns, ieri, la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Focșani, prezentând grețuri, amețeli și dureri abdominale. Simptomele au apărut după ce au mâncat bomboane de ciocolată.
   Potrivit conducerii unității de învățământ, elevii au fost serviți cu bomboane de  un coleg de clasă, care și-a sărbătorit ziua de naștere. La scurt timp, celor zece elevi li s-a făcut rău. Diriginta copiilor i-a însoțit până la UPU Focșani, unde aceștia au primit îngrijirile me-dicale specifice. „A fost ziua unuia dintre elevi, iar acesta a servit cu bomboane. Din cei 13 elevi care erau în clasă, 10 dintre ei au mâncat bomboanele și au acuzat dureri de burtă. Au fost transportați la dispensarul din localitate, după care au fost duși, pentru mai multă siguranță, la Spitalul din Focșani, cu microbuzul școlar, însoțiți de dirigintele clasei”, a spus Fănica David, directorul Åžcolii din Garoafa.
   La spital, medicii i-au diagnosticat pe copii cu intoxicație alimentară, iar după ce au fost stabilizați, ei au fost internați în secțiile de profil ale unității spitalicești. „Cei 10 elevi au ajuns la UPU cu dureri de burtă, stări de vomă și amețeli. Aici, au fost diagnosticați cu intoxicație alimentară cu substanță necunoscută și au rămas internați în spital. Trei dintre aceștia, care aveau peste 16 ani,  au fost internați în Secția de Interne, iar restul au fost internați în Secția de Pediatrie. Aceștia vor mai rămâne internați o perioadă sub supravegherea medicilor”, a declarat Alina Pelin, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență.
Potrivit unor surse, cadrul didactic le-a prezentat medicilor de la Spitalul Județean cutia cu bomboane care le-au făcut rău elevilor, acestea fiind în termenul de valabilitate. Cel mai probabil, condițiile de depozitare nu au fost respectate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?