Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

VIDEO și GALERIE FOTO : Primarul Misăilă cere profesionalism de la agenții Poliției Locale, care s-au mutat într-un sediu nou


Primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, le-a cerut polițiștilor locali să își desfășoare activitatea cu profesionalism pentru ca locuitorii municipiului să aibă încredere în ei. Edilul a inaugurat, ieri, noul sediu al Poliției Locale Focșani, din clădirea reabilitată unde a funcționat Parchetul Vrancea. Inaugurarea noului sediu al Poliției locale a început cu o slujbă religioasă la care au participat agenții de poliție și invitații la eveniment.  Primarul Cristi Misăilă a oferit flori și a urat „O primăvară frumoasă” doamnelor și domnnișoarelor prezente dar și succes întregului colectiv al Poliției Locale. „Sper ca prin această schimbare a locației unde vă desfășurați activitatea să aibă loc o schimbare a ceea ce înseamnă Poliția Locală în municipiul Focșani”, a spus primarul Focșaniului, Cristi Misăilă.
    Edilul a arătat că, la noul sediu, agenții de poliție beneficiază de condiții net superioare față de ceea ce au avut până acum. Mai mult, anul acesta ar urma să crească numărul de angajați la 96, după ce municipalitatea a solicitat avizul ANFP.  „Pentru noi efortul nu a fost foarte mare, în schimb pentru dumneavoastră, de acum încolo, efortul va trebui să fie foarte mare pentru că vreau, în continuare, cum am spus și la începutul mandatului meu, să facem ca cetățenii municipiului Focșani să aibă încredere în dumneavoastră, care îi reprezentați pe cei care ar trebui să le păzească bunurile, să le asigure liniștea de care au nevoie zi de zi, să contribuie foarte mult la educarea celor care sunt mai puțin împăcați cu legea și, în același timp, cei care nu au un spirit civic așa dezvoltat. Știm că mai avem multe de făcut pentru ca cetățenii municipiului să se simtă în siguranță în municipiul Focșani, mă refer la disciplina în trafic, la curățenie, la spiritul civic. Îmi doresc ca dumneavoastră, în continuare, să vă desfășurați activitatea cu profesionalism”, a mai spus Cristi Misăilă.

    Primarul a amintit că în această perioadă este în derulare concursul pentru postul de director al instituției. Cei patru candidați care și-au depus dosarele sunt fostul deputat Neagu Murgu, un fost cadru militar, Vasile Dimoftei, un fost comisar al Gărzii Financiare, Andrei Coman dar și o doamnă, Aurora Tîmplea. Concursul pentru postul de director al Poliției Locale va avea loc la sediul Primăriei Municipiului Focșani în data de 6 martie. „Ne dorim să fie un profesionist, un om de echipă și care să poată să facă multe lucruri bune împreună cu dumneavoastră”, a afirmat primarul Cristi Misăilă, precizând că țelul tuturor ar trebui să fie ca Focșaniul să fie „casa noastră”. Alături de primarul Cristi Misăilă, la eveniment au fost prezenți viceprimarul Marius Iorga, comisarul șef Daniel Fătu, șeful Biroului Rutier Focșani, comisarul șef Vasile Marin, șeful Serviciului de Ordine Publică din cadrul IPJ Vrancea, alături de directorul interimar al Poliției Locale, Tatian Agache, șeful Serviciului Ordine Publică, Nelu Ioniță.
    Poliția locală Focșani funcționează ca instituție publică de interes local, cu personalitate juridică, sub conducerea primarului municipiului, începându-și activitatea la 1 martie 2011. Atribuțiile Poliției Locale au ca obiect apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanelor, a proprietății private și publice, prevenirea și descoperirea infracțiunilor în domenii precum Ordinea și liniștea publică, Circulația pe drumurile publice, Disciplina în construcție și afișajul stradal, Protecția mediului, Activitatea comercială, Evidența persoanelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?