Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Prăjitura lui Dragobete


Ingrediente aluat:
125 gr unt
40 gr zahăr
150 gr făină
2 lingurițe coajă lămâie

Ingrediente cremă:
35 gr făină
125 gr suc lămâie/portocală (eu am pus sucul unei lămâi și al unei portocale)
3 ouă
150 gr zahăr
2 lingurițe coajă portocală

Mod de preparare aluat: 
Amestecăm într-un bol făina cu zahărul și coaja de lămâie, adăugăm untul la temperatura camerei și frământăm până obținem un aluat compact. În cazul în care aluatul este prea moale, îl învelim în folie de plastic alimentară și îl lăsăm 10 minute la frigider. În acest fel, îl vom întinde mai ușor în tavă. După ce aluatul s-a întărit puțin, îl întindem direct în tava tapetată cu hârtie de copt și îl înțepăm cu furculița din loc în loc. Coacem aluatul în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 15 minute (când se colorează pe margini e gata).
 
Mod de preparare crema de lămâie:
Amestecăm ouăle cu zahărul până-și dublează volumul și se transformă în cremă. Adăugăm făina cernută, sucul de lămâie și portocală și coaja de portocală și mixăm încă vreo 3 minute. După 15 minute scoatem blatul din cuptor și adăugăm peste blatul fierbinte crema de lămâie. Introducem prăjitura cu cremă de lămâie în cuptor pentru încă 15-20 minute, după care o scoatem și o lăsăm să se răcească complet. După ce prăjitura s-a răcit, o pudrăm cu zahăr vanilat și o tăiem în pătrate.

Luxury Events

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?