Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

VIDEO: CUP trece în subordinea Consiliului Judeţean


   Consilierii locali USL au aprobat ieri, în ședința ordinară a Consiliului Local Focșani, proiectul de hotărâre privind transferul majorității acțiunilor deținute de municipiul Focșani la SC Compania de Utilități Publice SA către Consiliul Județean Vrancea. Mai exact, Primăria Focșani transferă fără plată 172.000 de acțiuni nominative, reprezentând 60,97% din acțiunile deținute la capitalul social al SC CUP SA.  
   Consilierii APV și PP-DD, dând dovadă de ipocrizie, s-au opus adoptării acestui proiect, deși în comisiile de specialitate, unde a fost discutat proiectul înainte de ședință, au fost de acord cu această hotărâre. Transferul acțiunilor este în beneficiul vrâncenilor, de acesta depinzând buna desfășurare a proiectului „Reabilitarea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare – Vranceaqua”, implementat de Consiliul Județean Vrancea.  
   Transferul CUP la Consiliul Județean are loc în contextul în care administrația județeană gestionează proiectul de reabilitare a rețelelor de apă și apă uzată din județ, inițiat de președintele instituției, Marian Oprișan. Proiectul este cofinanțat din fonduri europene, având o valoare totală de 441.765.258 lei, la care operator unic regional de apă și canal este SC CUP SA. „Asociația de Dezvoltare Intracomunitară Vranceaqua desfășoară la nivelul județului Vrancea un proiect amplu, care deservește mai multe localități din județul Vrancea. Operatorul unic pentru acest proiect este CUP SA Focșani. Mi se pare normal și firesc ca nu cetățenii din municipiul Focșani să stabilească prețul la apă la Homocea, spre exemplu. Rețelele de apă și canalizare sunt ale comunităților, nu sunt în proprietatea SC CUP SA Focșani, care doar le administrează. Aceasta este logica pentru care se solicită acest transfer de acțiuni. Consiliul Județean Vrancea, fiind cel care a depus acest proiect și îl gestionează, mi se pare normal să exercite controlul CUP. Municipiul Focșani nu pierde nimic, ba dimpotrivă. Rețelele nu le ia Consiliul Județean, apa nu o furnizează Consiliul Județean”, a argumentat consilierul local Bogdan Matișan. 
   Acesta a mai precizat că bugetul municipiului Focșani nu va fi afectat de acest transfer, întrucât profitul CUP nu ajunge în bugetul local ci este reinvestit, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?