Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

VIDEO și GALERIE FOTO : A fost inaugurat laboratorul IT ultramodern câștigat de Școala „Ion Basgan“ la „Bursa Școlară Premium Porc”


Laboratorul IT câștigat de Școala „Ion Basgan” la „Bursa Școlară Premium Porc” a fost inaugurat, ieri, de reprezentanții companiei și ai autorităților locale, care s-au implicat în organizarea evenimentului. Este un laborator e-learning renovat complet de Premium Porc și dotat cu mobilier, 15 PC-uri, un Smart Board și o imprimantă, toate legate în rețea. Laboratorul a fost obținut după ce elevii de la „Ion Basgan” au câștigat premiul întâi la cea de-a IV-a ediție a competiției „Bursa Școlară Premium Porc”. La Școala „Ion Basgan” învață 1200 de copii, inclusiv la grădinițele arondate, îndrumați de peste 40 cadre didactice. Școala este considerată una dintre cele mai performanțe unități de învățământ din municipiu. La inaugurare au fost prezenți primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, vicepreședintele Consiliului Județean, Dănuț Cristian, reprezentantul Premium Porc, Rareș Popelca, inspectorul general școlar Dorin Cristea, directorul Direcției de Cultură, Traian Negulescu. 
    Bursa Școlară Premium Porc este un proiect demarat în urmă cu patru ani de grupul de companii cu același nume. Compania Premium Porc dorea să susțină comunitățile locale iar investiția în educația copiilor a fost considerată cea mai bună soluție. „Acum patru ani am pornit la drum de la ideea de a contribui la dezvoltarea tuturor participanților și considerăm că am reușit urmând două direcții principale. În primul rând, considerăm că în cei patru ani copiii au avut parte de experiențe pozitive care, sperăm noi, le vor fi de folos în procesul de dezvoltare personală, iar în al doilea rând considerăm că prin premiile puse în joc, instrumentele de care beneficiază fiecare dintre aceștia, fie că e vorba de laborator de informatică, tablă inteligentă sau altele, le vor folosi în procesul lor de dezvoltare. Pot să vă garantez că grupul nostru de companii va continua să se implice în tot ceea ce înseamnă susținerea și investiția în susținerea educației în toate zonele unde ne desfășurăm activitatea și, în cele din urmă, le mulțumesc copiilor, membrilor echipei «Sănătate într-o ceașcă». Ați făcut Rai din ceai pentru toți elevii școlii «Ion Basgan» dar, mai mult decât atât, ați făcut Rai din ceai pentru generațiile următoare care se vor bucura de acest laborator de informatică”, a spus Rareș Popelca, reprezentantul grupului de firme Premium Porc.  
    Proiectul „Sănătate într-o ceașcă” al elevilor de la „Ion Basgan” a fost coordonat de directorul unității de învățământ, Alina Dima. „Cu trei luni în urmă, compania Premium Porc a lansat provocarea la care echipa «Flori miraculoase» a răspuns cu promptitudine și entuziasm. Ne-am mobilizat, ne-am hotărât să ne implicăm, am format o echipă, am căutat soluții, am avut încredere unii în alții și iată-ne astăzi inaugurând laboratorul, mulțumind pentru premiul obținut cu munca noastră, cu munca întregii echipe. Când spun echipă nu mă refer numai la echipa «Flori miraculoase» ci la întreaga echipă de copii, profesori, părinți, autorități„, a spus directorul Școlii „Ion Basgan”, Alina Dima.

Felicitări pentru copiii și profesorii de la „Ion Basgan”

    Primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, a fost unul dintre membrii juriului care au stabilit câștigătorii ediției de anul trecut a competiției „Bursa Școlară Premium Porc”. Edilul i-a felicitat pe elevii și profesorii care s-au implicat în acest proiect. „E un proiect pe care l-ați câștigat în urma eforturilor dumneavoastră. Am fost membru în juriu și am decis împreună că dumneavoastră meritați premiul. Mai mult, rezultatele obținute de dumneavoastră de-a lungul timpului v-au făcut să deveniți câștigătorii acestui proiect. Ne dorim ca toți copiii care vor trece prin acest laborator să beneficieze de cele mai bune cunoștințe pe care cadrele didactice să le împărtășească  și rezultatele să nu întârzie să apară”, a spus primarul Cristi Misăilă.
    Proiectul a fost susținut de Inspectoratul Școlar Județean, inspectorul școlar Aurora Lefter fiind membru de bază al juriului la edițiile din fiecare an. „Le mulțumesc organizatorilor acestui proiect care în fiecare an ne fac surprize și vin cu premii cât mai consistente. Mulțumesc Consiliului Județean pentru că este alături de școala vrânceană, mulțumesc Primăriei Focșani, primăriilor din județ pentru că se sunt foarte atente la tot ceea ce înseamnă procesul de învățământ, tot ceea ce înseamnă educație în Focșani și județul Vrancea”, a spus inspectorul general școlar Dorin Cristea.
    Vicepreședintele Consiliului Județean, Dănuț Cristian, a reafirmat sprijinul administrației județene pentru proiectele în educație, pentru dezvoltarea școlilor din Vrancea și susținerea tinerilor elevi. „Sunt onorat să fiu alături de dumneavoastră. Mă întorc acasă pentru că aici am învățat, aici am luat bazele în cunoștințele mele. Orice proiecte, orice investiție în educație înseamnă o investiție în viitor. Nu avem cum să reușim ceva în viață fără educație, iar voi ați început cu dreptul. Sperăm să ținem pasul după voi”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean, Dănuț Cristian.

Câștigătorii concursului „Bursa Școlară Premium Porc”

    La ediția 2016 a evenimentului „Bursa Școlară Premium Porc” s-au înscris 14 echipe, 13 dintre acestea participând la „Târgul antreprenorului”. În urma jurizării au fost oferite patru premii. Marele premiu al „Bursei Școlare Premium Porc Group 2016” a fost câștigat de echipa Școlii „Ion Basgan” cu proiectul „Sănătate într-o ceașcă”. Echipa a câștigat pentru Școala „Ion Basgan” un laborator e-learning format din 15 PC-uri, un Smart Board și o imprimantă, toate legate în rețea. De asemenea, compania a decis să renoveze complet sala IT a școlii și să o mobilize de la 0. Totodată, fiecare membru al echipei care a realizat proiectul „Sănătate într-o ceașcă” a primit și un smartphone cadou. Locul II a revenit echipei „Micii Antreprenori” de la Åžcoala Gimnazială „Alexandru Vlahuță”, Gugești. Elevii au prezentat proiectul „Atelierul Nostru” și au primit un laptop cadou. Locul III a fost ocupat de echipa TASMA Group (Tinerii Antreprenori aduc Schimbarea Muncind în Armonie) de la Școala Gimnazială Măicănești. Proiectul antreprenorial „Fabrica de Vise” a adus fiecărui membru al echipei câte o tabletă. „Tinerii antreprenori nerejeni” de la Școala Gimnazială Nereju Mic au convins grupul de companii Premium Porc că merită un premiu special pentru consecvența cu care păstrează tradițiile din Munții Vrancei și, în prag de sărbători, Moș Crăciun le-a adus câte un smartphone cadou.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?