Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Doi copii au dat foc la patul pe care stăteau, după ce s-au jucat cu focul din sobă


Joaca unor copii cu focul era să se transforme într-o tragedie în satul Costișa,  comuna Homocea. Doi copii s-au jucat cu focul din sobă, iar patul pe care stăteau s-a aprins ca o torță. Totul s-a întâmplat sâmbătă, în jurul orei 11.00, când un apel la 112 i-a pus în mișcare pe pompierii din Adjud.
Din fericire, micuții nu au pățit nimic, dar au tras o sperietură zdravănă. „La data de 18 februarie a.c., în jurul orei 11.00, am fost solicitați, prin intermediul numărului unic de urgență 112, într-un caz privind izbucnirea unui incendiu la o casă din localitatea Homocea. S-a intervenit cu două autospeciale și echipaje de pompieri de la Adjud. În urma producerii evenimentului au ars un pat și o ușă. Nu s-au înregistrat victime”, ne-a declarat plutonier adjutant Florin Olaru, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

Casă construită cu sprijinul Crucii Roșii Vrancea

Doar câteva minute micuții au fost lăsați nesupravegheați de mamă, iar joaca lor putea să-i coste scump, poate chiar viața. Capul familiei se află la muncă în străinătate, iar copiii sunt în grija mamei. Puțin a lipsit ca locuința lor să fie cuprinsă de flăcări, iar membrii familiei să ajungă iar pe drumuri. Spunem iar deoarece familia are posibilități materiale reduse și până în decembrie 2016 a locuit într-un container pus la dispoziție de Crucea Roșie Vrancea și autoritățile locale.
Copiii cu vârste cuprinse între un an și 12 ani nu puteau locui în continuare într-un spațiu fără căldură, iar Crucea Roșie a decis să le construiască o casă. Lucrările au început undeva la sfârșitul verii trecute, cu bani de la mai mulți sponsori, de la primărie, societatea de caritate sensibilizând oamenii cu bani din județ pentru sponsorizarea construcției. Pe 23 decembrie 2016, tatăl copiilor a primit cheile noii case, cu tot ce trebuie în ea. Din nefericire, sâmbătă, copiii erau cât pe ce să-i dea foc. În urma incendiului, una dintre camerele locuinței a ars complet.
Rodica Davidean, directorul Crucii Roșii Vrancea, ne-a spus că va face, în continuare, tot ce este omenește posibil pentru ca încăperea deteriorată de flăcări să redevină locuibilă. „Casa este construită cu sprijinul Crucii Roșii Vrancea, cu ajutorul autorității publice locale, al unui om de afaceri din Adjud și cu sponsorii identificați de noi. A trebuit să facem totul contra timp deoarece venea iarna și copiii locuiau în condiții extrem de vitrege, nu aveau nici curent electric. Este regretabil ce s-a întâmplat, nu a fost o veste bună. Este foarte greu și pentru mamă ce s-a întâmplat, dar probabil este copleșită de numărul mare de copii de care trebuie să aibă grijă, nu este simplu pentru ea. Tatăl este plecat la muncă în străinătate, a trimis și el bani pentru a contribui la construcția casei și în fiecare lună le trimite bani. Este un tată bun pentru copii, foarte responsabil. Și mama este una foarte bună, îi iubește pe copii, este foarte curată, le face mâncare, dar nu știu ce s-a putut întâmplat. Copiii s-au jucat cu focul, acolo trebuie pus un semn de întrebare. Nu a luat foc din cauza hornului sau a sobei, copiii poate nu sunt educați. Vă spun că m-a durut sufletul fizic pentru ceea ce s-a întâmplat. Dar menirea noastră, ca oameni, este să ajutăm fără să judecăm. Este o societate, o comunitate pe care trebuie să o ajutăm. O să trecem și peste asta, ne vom strânge toți cei care am contribuit pentru ca să refacem ceea ce s-a stricat”, ne-a spus Rodica Davidean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?