Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Vicepreședintele Consiliului Județean va fi ales în ședința ordinară de marți


Unul din cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Vrancea va fi ales, prin vot secret, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean ce va avea loc marți. Postul a devenit vacant după ce fostul vicepreședinte social democrat, Dragoș Bîrlădeanu,  și-a dat demisia întrucât a fost ales deputat în urma alegerilor generale din data de 11 decembrie 2016. Tot în cadrul ședinței ordinare de marți, plenul Consiliului Județean va decide și desemnarea unor consilieri judeteni care vor face parte din Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Vrancea.
    Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean se mai află proiectele de hotărâre privind: ,,Desemnarea reprezentantului Consiliului Județean Vrancea în Consorțiul Regional al Regiunii de Dezvoltare Sud-Est”; ,,Desemnarea unui membru supleant în Consiliul de Administrație al Spitalului Judetean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani”; „Desemnarea unui reprezentant al Consiliului Judetean Vrancea în Colegiul Director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea”; ,,Desemnarea unui reprezentant al Consiliului Județean Vrancea care să facă parte din Consiliul Consultativ al Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea”;  „Desemnarea unui reprezentant al Consiliului Județean Vrancea în Consiliul de Administrație al Centrului Åžcolar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” Focșani,  pentru anul școlar 2016-2017″; „Desemnarea unui reprezentant al Consiliului Județean Vrancea în Consiliul de Administrație al Bibliotecii Județene Duiliu Zamfirescu Vrancea”.
    Pe ordinea de zi a ședinței de marți se mai află proiectele de hotărâre privind: ,,Aprobarea rețelei școlare de învățământ special liceal și special postliceal din  județul Vrancea, pentru anul școlar 2017- 2018″; ,,Aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al Muzeului Vrancei”; ,,Aprobarea taxelor speciale pentru activitatile prestate de catre Serviciul Public Comunitar Județean de Evidență a Persoanelor Vrancea pentru anul 2017″; ,,Modificarea organigramei si statului de funcții pentru aparatul de specialitate al Consiliului Județean Vrancea”; ,,Modificarea organigramei si statului de funcții pentru Serviciul Public Comunitar Județean de Evidență a Persoanelor Vrancea”.
    Totodată, plenul Consiliului Județean va dezbate și proiectul de hotărâre privind Aprobarea rezultatului execuției bugetare de catre U.A.T. – Județul Vrancea, pe anul 2016. În cadrul ședinței va fi dezbătut și proiectul de hotărâre privind aprobarea garantării creditului de 24,7 milioane lei cu venituri proprii și ipotecă mobiliară asupra conturilor și subconturilor curente deschise la CEC Bank S.A.

Proiecte privind drumuri

    Tot în cadrul ședinței de marți vor fi dezbătute mai multe proiecte de hotărâre ce vizează realizarea unor investiții de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere. Este vorba de aprobarea documentației tehnico-economice, la faza: Expertiza tehnică, Studii de teren (studiu topografic, studiu geotehnic, studiu de trafic), Documentației de avizare a lucrărilor de intervenții (D.A.L.I.) și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivele de investiții: „Reabilitare si modernizare D.J.205 S, Focșani-Cîmpineanca-Virteșcoiu-Rimniceanca-intersecție D.J. 205 B, km.0+000-km.13+200, L=13,20 km., județul Vrancea”; „Construire pod peste pârâul Alba pe D.J. 205K, km. 0+350, respectiv km 0+588, conform ridicare topografica actualizată, sat Mărăști, comuna Răcoasa, județul Vrancea”; „Construire pod peste pârâul Domosita pe D.J. 119 C, km. 12+631, sat Anghelesti, comuna Ruginești, județul Vrancea”; „Modernizare D.J. 202F, în lungime totală Lt=7,0 km sector km.0+000-km.7+000, comuna Ciorăști, sat Mihălceni, comuna Bălești, județul Vrancea”; „Modernizare D.J. 241 A, limita județul Galati – Feldioara – limită județul Bacau, km. 5+000-km. 19+450, Lt.=14,45 km, comuna Tanasoaia, comuna Corbița, județul Vrancea”; „Construire pod din beton armat pe D.J. 205 D peste torentul Adanc, km. 22+557, comuna Spulber, județul Vrancea”.
    Consiliul Județean Vrancea va decide și asupra solicitării venite din partea Consiliului Local al comunei Vînători, privind transmiterea în administrare a sectoarelor de drum județean DJ 205 P, de la  km 17+196 până la km 20+000 și de la km 21+060 până la km 22+969,în vederea modernizării, pe o perioada de 24 de luni.
Aprobarea programului de activități pentru anul 2017 aferent planului de acțiune al strategiei județene de dezvoltare a serviciilor sociale și probarea Regulamentelor de organizare și funcționare ale serviciilor sociale și al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea pentru perioada 2015-2020, sunt alte două proiecte de hotărâre ce vor fi dezbătute în ședința de marți.

                                                     

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?