Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

GALERIE FOTO : Întâlnire cu oamenii de afaceri la Vidra pe tema dezvoltării localității


Autoritățile locale din comuna Vidra au organizat ieri o întrunire găzduită de Sala de Sport „Profesor Ion Soare”, temele de discuție fiind „Întreprinderile Mici și Mijlocii – prioritate în progresul comunității noastre” și „Sectorul administrativ în relațiile cu domeniul privat”. Moderatorul acestor dezbateri a fost primarul localității Silviu Pintilie, care a deschis întrunirea la care au participat oameni de afaceri ce derulează activități economice la nivelul comunei Vidra, dar și la Focșani, preoții din localitate, Cristi Misăilă, primarul Municipiului Focșani, reprezentanții spitalului, liceului și școlii din localitate, consilieri locali și oameni din sat. Înainte de debutul discuțiilor a avut loc un spectacol susținut de copiii din localitate ce fac parte din clubul „Alexanders Dance” Focșani, condus de profesoara Mirela Nica Milea.
    A urmat apoi o reprezentație a corului bisericii din satul Irești coordonat de preotul Ionel Miron. „Am avut pe agendă două lucruri și anume IMM -urile prioritate în progresul comunității noastre și sectorul administrativ în relațiile cu domeniul privat. Sunt alături de noi preoții din comuna Vidra, domnul primar al municipiului Focșani, numeroși oameni de afaceri, reprezentanți din partea liceului, spitalului, școlii, președinții obștii vidra, primari și oameni din localitate. Ideea acestei întâlniri a pornit de anul trecut și acum o punem în practică pentru că am vrea să trecem pe lista de priorități a localității noastre domeniul privat și IMM -urile. Trebuie să facem loc și să acordăm o prioritate acelor instituții care dau pulsul, care asigură energia de care avem nevoie. Deschiderea programului va fi făcută de un grup de dansatori de la noi din comună, apoi va urma corul parohiei Irești. Vreau ca dezbaterea de aici să fie una de bun augur, să socializăm, să venim cu idei bune pentru dezvoltarea comunei Vidra„, a precizat Silviu Pintilie, primarul comunei Vidra.
    Edilul a adăugat în intervențiile sale că este deschis la orice tip de activitate economică în Vidra, care să ofere atât locuri de muncă locuitorilor dar și plus valoare economică localității de la Poarta Vrancei. Aceeași idee a fost subliniată și de actualul viceprimar, respectiv fostul primar Nică Micu: „suntem foarte deschiși și așteptăm de la dumneavoastră orice idee pe care să o putem pune în practică în așa fel încât Vidra să fie cu adevărat Poarta Vrancei, așa cum istoricii au denumit-o. Am început cu viitorul nostru, care sunt copiii, dar trebuie să ne străduim să facem ce este util pentru dânșii, dar și pentru toți cei care locuim în această comunitate. Cred că este de bun augur prezența tuturor invitaților, ca din experiențele dumnealor să ne dea idei, privind noile proiecte ale comunei noastre”. Prezenți la dezbateri, reprezentanții liceului din localitate au ținut să treacă în revistă importanța școlii în viața comunității locale, dar și a întregii zone până la Tulnici.
    Școala din Vidra a dat țării oameni de valoare, academicieni, silvicultori, ingineri și alte personalități care acum duc cu mândrie numele savantului Simion Mehedinți. „Vidra este un loc curat, un loc unde să ne creștem cu drag copiii acasă. Haideți să încercăm să creem pentru tineri un loc la care să se întoarcă cu drag și pe care să nu dorească să-l părăsească, ca să își găsească un viitor în afară. Aveți în liceul Vidra un suport material și spiritual, cadre didactice tinere cu media de vârstă 38 de ani, cu experiență, cu dorință să aplice în practică tot ceea ce au învățat. Rezultatele încep să apară, chiar dacă nu am fost foarte vocali în presă, dar avem rezultate atât pe parte teoretică a liceului, copii care au mers la olimpiade naționale și au venit cu rezultate foarte frumoase, dar și copii care termină profilele tehnologice care ne fac să fim mândri că le suntem mentori. Avem cu cine, avem cu ce, rugămintea mea este să fim parteneri, să fim prieteni, astfel încât să reușim să ne întoarcem aici în acest bazin care poartă numele de Poarta Vrancei”, a spus Adela Potop, directoarea liceului Vidra. Discuțiile au continuat, fiecare venind cu o idee, cu o părere despre cum ar trebuie să arate comuna, unde trebuie investit și mai ales ce proiecte trebuie derulate în sprijinul comunității locale. Primarul Silviu Pintilie a mai spus că va pune în practică cele mai bune soluții care vor dezvolta localitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?