Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Aproape 150 de cadre didactice, care au împlinit vârsta pensionării, rămân la catedră


141 de cadre didactice din județul Vrancea, care au împlinit vârsta de pensionare, au primit acordul de a preda încă un an. Aceștia au depus cereri de menținere în activitate ca titular în funcția didactică deținută peste vârsta de pensionare, în anul școlar 2017-2018, conform prevederile art. 28 din metodologia – cadru privind mobilitatea personalului didactic din învățământul preuniversitar în anul școlar următor, aprobată prin OMECÅž nr. 5739/2016.
Printre cei care vor rămâne la catedră după vârsta pensionării se numără: Maria Novac de la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, Gică Å¢andără de la aceeași instituție, Florica Ciobanu de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Elena Doamna Focșani, Aureliana Cristea de la același centru, Ioan Ciortan de la Clubul Sportiv Școlar Adjud, Marian Rădulescu de la Clubul Sportiv Școlar Focșani, Sonia Dărmănescu de la Colegiul Economic Mihail Kogălniceanu Foșani, Marilena Vîlcu de la aceeași instituție de învățământ, Ion Dumitrache de la Colegiul Național Al. I. Cuza Focșani, fostul inspector școlar general Iordache Bostan de la Colegiul Național Emil Botta Adjud, Crina Capotă de la Colegiul Național Unirea Focșani, Ionel Ambrosie de la Colegiul tehnic Edmond Nicolau Focșani, Gabriel Danielescu de la aceeași unitate de învățământ, Petru Ittu tot de la Colegiul Tehnic Edmond Nicolau, Felicia Panaite de la Liceul Pedagogic Spiru Haret Focșani, Mihail Adafinei de la Liceul Tehnologic Al. I Cuza Panciu, Radu Emil de la Liceul Tehnologic Eremia Grigorescu Mărășești, Petre Plopeanu de la Școala nr. 7 Focșani, Florea Neculai de la Liceul Teoretic Duiliu Zamfirescu Odobești și Vasile Tarciniu de la același liceu.
De menționat este faptul că un număr de 5 cadre didactice, respectiv: Mariana Tiron, profesoara de limba română la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Focșani, Anișoara Pruteanu, profesoară educație tehnologică la Åžcoala Dumbrăveni, Tincuța Holban, educatoare la Åžoala Suraia, Luminița Dumbravă, învățătoare la Åžcoala Vidra, și Măndica Gheorghiu, profesoară de matematică la Åžcoala Vânători, au primit refuz din partea consiliilor de administrație ale unităților școlare unde predau în acest an școlar. Prin urmare acești dascăli nu mai pot rămâne la catedră în anul școlar viitor.
„Cadrele didactice care au primit Refuz și nu sunt mulțumite de motivul invocat de Consiliile de administrație ale unităților de învățământ, pot depune contestație la Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, în zilele de 6 și 7 februarie 2017, orele 9.00 – 15.00”, a transmis inspectorul școlar pentru Managementul Resurselor Umane, Mihail Fâsan.
Lista completă cu dascălii ce au primit acceptul de a continua activitatea la catedră AICI.

22 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?