Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

VIDEO și GALERIE FOTO : Cei mai tineri pianiști vrânceni au susținut un concert pe scena Ateneului Popular


Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani a găzduit aseară, începând cu ora 18:30, un concert de pian, în interpretarea mai multor elevi ai Școlii Collavini Art și ai Liceului de Artă din Focșani. Copiii, cu vârste cuprinse între 4 și 17 ani, au interpretat piese celebre, degetele lor alunecând cu grație pe clapele pianului, în ritmul notelor așezate cu genialitate de compozitori ca Mozart, Chopin și Beethoven. Profesoara Doina Collavini, inspector școlar muzică și arte plastice, a fost alături de elevii săi, prezentându-i, cu mult drag, pe fiecare în parte. Mereu zâmbitori și nerăbdători, copiii și-au ocupat locul pe rând la pian și au interpretat, așa cum au știut ei mai bine, piesele atent studiate și repetate, spre încântarea părinților și a celor  prezenți în sală.

 „Vă mulțumim că participați la mica noastră reprezentație. Veți audia și vedea 33 de copii care studiază pianul în sistem privat la Collavini Art și în sistem de stat la Liceul de Artă. Copiii sunt de niveluri diferite de performanță tehnică și expresivă în ale pianului. Unii au început mai demult, alții mai recent. Vă rog să-i aplaudați din suflet și cu toată dragostea dumneavoastră, pentru că au muncit foarte mult și, în loc să facă activități facile, la îndemâna tuturor copiilor, își sacrifică o parte din timpul lor studiind pianul. O parte importantă din viața lor și-o petrec singuri în fața pianului. Pentru asta merită toată aprecierea dumneavoastră și toate aplauzele!” a spus profesoara Doina Collavini, în deschiderea spectacolului.

    Cea mai tânără pianistă a fost Maria Bălan, de doar 4 ani, de la Grădinița nr. 18. Au mai cântat la pian Raluca Ciobanu, elevă în clasa a V-a a Școlii Anghel Saligny, Teodor Cațan, elev în clasa a II-a, școala gimnazială Mera, Cristina Grozavu din clasa a III-a, școala Ștefan cel Mare, Maria Drilia, elevă în clasa I, școala Ștefan cel Mare, Rareș Gaiță elev în clasa I, școala Ion Bazgan, Karina Rotaru elevă în clasa a III-a, școala Ștefan cel Mare, Iustina Ionașcu elevă în clasa a IX-a C.N.U., Matei Lefter, clasa I, școala  Ștefan cel Mare, Alexia Trifan, clasa a IV-a, Școala Ion Basgan, Sonia Cristea, cls I, Școala Anghel Saligny, Delia Dumitru, cls 0, Școala Ștefan cel Mare, Matei Lăbunț, cls  a VI-a, Școala Anghel Saligny, Cosmina Purice, cls a III-a, Școala Ștefan cel Mare, Andrei Holban, cls a a III-a, Școala Ștefan cel Mare-Liceul de Arte, Narcisa Căpățînă, clasa a IV-a, Școala Ion Basgan, Daria Pârcălăbescu, cls. a V-a, CNU, Mircea Ciubotaru, cls. a. VII-a, Școala nr. 3, Daria Bălănescu, cls. 0, Școala Duiliu Zamfirescu, Brândușa Nica, Școala Ștefan cel Mare, Morena Briazu, cls a V-a, Școala Anghel Saligny, Eveline Cloșca, cls a III-a, Școala Ștefan cel Mare, Andrei Istudor, cls. A VII-a, Școala Ion Basgan, Alexandru Dragomir, cls. A-II-A, Alex Mândru, cls. a III-a Școala Ștefan cel Mare, Dorisandra Ifrim, cls. a IV-a, Școala Anghel Salingy, David Lefter, cls a VIII-a, Școala Ștefan cel Mare, Alexia Voicu, Sofia Cherciu, cls a III-a, Școala Ștefan cel Mare, Mălina Bostan, cls XI-a, CNU, Alex Gaiță, cls IV-a, Școala Ion Basgan, Rialda Popa, cls a III-a, Școala Anghel Saligny, Eduard Groza, cls a VII-a, Liceul de Artă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?