Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Căzuți din căruță, bătuți, arși sau după ce au încercat să se omoare, au ajuns în weekend la UPU


Un bebeluș de doar 9 luni, C.A., din comuna Slobozia Bradului, a fost adus în noaptea de vineri spre sâmbătă la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Focșani, ars, prin lichid fierbinte, pe o suprafață considerabilă din partea dreaptă a corpului. Băiețelul prezenta arsuri în regiunea urechii drepte, a brațului drept, a hemitoracelui și a fesei drepte. „Arsură prin lichid fierbinte, I-II parcelară regiunea cervicală dreaptă și pavilion ureche dreaptă, braț drept parcelar hemitorace posterior drept hemitorace parcelar, fesă dreaptă parcelar”, se precizează în buletinul de presă al spitalului. Micuțul a fost inițial internat  la Terapie Intensivă, iar ulterior mutat în cadrul secției de chirurgie infantilă. În prezent starea sa este stabilă.
    Alte patru persoane, trei femei și un bărbat, s-au prezentat, la sfârșitul săptămânii, la UPU Focșani, cu traumatisme suferite prin agresiune, în diferite zone ale corpului. Trei dintre pacienți nu au avut nevoie de internare, iar a patra a refuzat internarea, după cum se arată în buletinul de presă al spitalului.. „M.M., femeie în vârstă de 35 de ani din Odobești, traumatism cranio-facial cu escoriație nazală și traumatism toracic prin agresiune. Pacienta nu se internează. O.G., bărbat în vârstă de 36 de ani, din localitatea Chiojdeni, traumatism cranio-cerebral, acut deschis cu plagă sprâncenară dreaptă, traumatism toracic prin agresiune. Pacientul nu se internează. P.I., femeie în vârstă de 75 din comuna Cârligele, traumatism cranio-facial cu escoriații faciale, agresiune, contuzie coloană cervicală, contuzie toracică, tuluburare de somatizare. Examen psihiatric. M.L. femeie în vârstă de 29 de ani, din localitatea Blidari, traumatism cranio-cerebral închis prin agresiune, contuzie coloană cervicală. Refuză internarea”.
    La UPU au ajuns și un tânăr din Vidra, lovit la unul dintre picioare după ce a căzut din căruță, dar și o tânără din localitatea Budești, care a încercat să se sinucidă, înghițind mai multe medicamente. „O.G., bărbat în vârstă de 35 de ani, din localitatea Vidra, traumatism gleznă dreaptă prin cădere din căruță. Pacientul nu se internează. T.C., femeie în vârstă de 25 de ani, din localitatea Budești, intoxicație acută voluntară medicamentoasă. Tentativă de suicid. Internată interne”, se arată în buletinul de presă al Spitalului Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?