Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO : Poetul nepereche, omagiat la Şcoala „Alexandru Vlahuţă” din Focşani


Eminescu, simbolul culturii și identității naționale, a fost omagiat la Åžcoala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” din Focșani, printr-o serie de activități desfășurate de elevii unității de învățământ, sub coordonarea cadrelor didactice, alături de oaspeți de seamă, membri ai Asociației Culturale Bogdania. Momentul festiv a fost deschis de președintele Asociației Cultural – Umanitară Bogdania, poetul Ionel Marin, care a evidențiat complexitatea și originalitatea operei eminesciene. Câteva din binecunoscutele poeme ale lui Mihai Eminescu au fost recitate de Doina Bornaz Hornea care a transmis elevilor sensibilitate și emoție, iar romanțele eminesciene interpretate de Răduță Bornaz au smuls ropote de aplauze. Elevii au apreciat valoarea interpretării și și-au deschis sufletele în fața versurilor eminesciene.
Toți cei prezenți au fost convinși, prin recitarea poeziei „Doina” de către eleva Ana Pavlov, din clasa a V-a C, că tinerii de astăzi, adulții de mâine, sunt capabili o nobilă simțire, respectiv dragostea de neam și țară, care palpită în fiecare român, în fiecare dintre noi. Copiii de clasa a V-a A și C, sub îndrumarea profesorilor, au recitat din opera poetului nepereche, printre care și poemul „Călin (file din poveste)” și au realizat un decor, prin care a fost transpusă atmosfera de basm, caracteristică universului poetic eminescian.
Cadrele didactice organizatoare au fost directoarea școlii Valy Å¢igănuș și profesoarele Liliana Foarfecă, Liliana Stan și Luminița Grădiștean. „Acest eveniment marchează începutul unei colaborări fructuoase între asociație și școală la propunerea directorului școlii Valy Å¢igănuș și a președintelui Asociației Bogdania, domnul Ionel Marin, care a ținut să menționeze: «mulțumesc cadrelor participante și în mod deosebit doamnei Director Èšigănuș Valy pentru implicarea în educația culturală a elevilor. Felicitări și elevilor implicați în eveniment. Aș dori ca pe elevii cu talent literar să-i cuprind în cadrul Cenaclului literar Bogdania. Menținem legătura și sper într-o rodnică colaborare»”, se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanții școlii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?