Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Tomograful Spitalului Orăşenesc Panciu va fi inaugurat astăzi


Tomograful instalat în cadrul Spitalului Orășenesc Panciu va deveni funcțional și va fi inaugurat azi. Anunțul a fost făcut de primarul Iulian Nica care a precizat că au fost primite toate autorizațiile necesare pentru funcționare. „Am reușit să obținem toate autorizațiile necesare punerii în funcțiune a tomografului instalat în cadrul Spitalului Orășenesc Panciu. Tomograful va deveni funcțional și va fi inaugurat pe data de 20 ianuarie. Intenția noastră a fost ca acest tomograf să devină funcțional încă din luna decembrie dar acest lucru nu a fost posibil”, a precizat primarul Iulian Nica.
    Primarul din Panciu a adăugat că lucrările de montare a tomografului au fost finalizate, iar singurul impediment în funcționare era autorizarea finală care trebuia emisă de Comisia Națională de Control al Activităților Nucleare (CNCAN). „Tomograful computerizat este amplasat în compartimentul de specialitate realizat în cadrul aceluiași proiect, prin recompartimentarea și extinderea corpurilor C3 și C4 ale clădirii Spitalului Orășenesc, astfel încât ele să poată funcționa bine ca și compartiment tomograf. Investiția va contribui la stoparea direcționării pacienților din oraș sau din localitățile aparținătoare către Spitalul Județean sau alte unități sanitare și, implicit, reducerea costurilor de deplasare în alte localități pentru stabilirea unui diagnostic sau pentru realizarea unei consultații care necesită aparatură medicală”, a afirmat primarul Iulian Nica.
    Tomograful de ultimă generație a fost achiziționat de Primăria Panciu în cadrul unui proiect ce a beneficiat de un buget total de 5.208.086,77 lei, din care asistență financiară nerambursabilă 3.965.440,44 lei. Finanțarea a fost asigurată în cadrul proiectului „Realizarea spațiilor necesare funcționării laboratorului de imagistică medicală compartiment tomograf și dotarea cu tomograf a ambulatoriului integrat al Spitalului Panciu, județul Vrancea”, cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 „Îmbunătățirea infrastructurii sociale” Domeniul de intervenție 3.1 „Reabilitarea, modernizarea, echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”.
     Primarul Iulian Nica a precizat că  acest proiect completează un alt proiect cu finanțare europeană, „Modernizarea și dotarea cu echipamente de specialitate a ambulatoriului integrat al Spitalului Panciu”, derulat de Primăria Orașului Panciu. Proiectul mai prevede și dotarea ambulatoriului integrat cu aparatură performantă, precum: gastroscop, colonoscop, ecograf portabil, ecograf 3D/4D fix, mamograf, densiometru osos, videocolposcop. Pe lângă modernizarea clădirii existente și crearea condițiilor pentru desfășurarea optimă a activității medicale, proiectul mai prevede și dotarea ambulatoriului integrat cu aparatură performantă, precum și dotări specifice pentru laboratorul de analize și pentru activitatea de chinetoterapie/fizioterapie/recuperare. „Continuăm, astfel, să investim în sănătate, un domeniu prioritar pentru Primăria Orașului Panciu. Dorința noastră este ca medicii de la Spitalul Orășenesc să beneficieze de cea mai modernă aparatură, pentru a-și putea desfășura activitatea, iar pacienții să aibă acces la cele mai bune servicii medicale”, a declarat primarul orașului Panciu, Iulian Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?