Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Cutremure în Italia: O mamă și copilul ei au fost scoși în viață de sub dărâmături


O mamă și copilul ei prinși sub dărâmăturile unui imobil din localitatea Castiglione Messer Raimondo după seria de seisme puternice care au zguduit regiunea miercuri au reușit să scape cu viață, au anunțat pompierii italieni, citați de AFP. „Pompierii au scos de sub dărâmături un copil și pe mama lui”, au anunțat pompierii pe Twitter, precizând că amândoi, în stare de hipotermie, au fost evacuați cu elicopterul spre un spital din regiune.
Potrivit unui comunicat al Protecției civile, această evacuare a avut loc în „condiții extreme” care s-au aflat „dincolo de limite”, în plină furtună de zăpadă. Castiglione Messer Raimondo se află în regiunea Abruzzo, la câțiva zeci de kilometri est de zona de epicentru a seismelor de miercuri. Echipele de salvare își continuă verificările, dar până în prezent nu s-au înregistrat victime, precizează pompierii, care au primit miercuri întăriri.
Trei cutremure puternice cu magnitudine mai mare de 5 au lovit miercuri dimineața, centrul Italiei, într-o zonă aflată în prezent sub zăpadă și deja afectată de o serie de seisme puternice în august și octombrie anul trecut, transmite France Presse. Toate cele trei cutremure s-au simțit și la Roma. Un prim cutremur a avut loc ora locală 10:25 (09:25 GMT), măsurat la 5.3 grade de Institutul american de Geofizică (USGS) și Centrul seismologic euro-mediteraneean (CSEM). Al doilea, mai puternic și mai lung, evaluat la 5,7 grade, a avut loc la ora locală 11:14 (10:14 GMT), iar al treilea, evaluat la 5,5 grade, s-a produs la ora locală 11:25 (10:25 GMT).
Un al patrulea cutremur, de 5,1 grade, s-a produs în centrul Italiei în jurul orei locale 14:33 (13:33 GMT) și s-a simțit și în regiunile Lazio, Abruzzo, Marche precum și la Roma, relatează EFE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?