Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Douăzeci și doi de foști fotbaliști au primit licențele de antrenori UEFA B și A


Douăzeci și doi de foști fotbaliști au primit, miercuri, licențele de antrenori UEFA B și A, diplomele de absolvire a cursului organizat de Școala Federală de Antrenori fiind înmânate de președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu. Cursul a fost organizat în premieră în România, fiind dedicat foștilor jucători profesioniști cu peste 200 de meciuri jucate în Liga I.
    Cei 22 de foști fotbaliști care au primit licențele UEFA B și A sunt: Florin Bătrînu, Marius Bilașco, Florin Bratu, Ovidiu Burcă, Cornel Cernea, Dănuț Coman, Ionel Dănciulescu, Răzvan Farmache, Ionuț Luțu, Ionuț Mazilu, Marius Măldărășanu, Marius Mitu, Cătălin Mulțescu, Cătălin Munteanu, Valentin Năstase, Valentin Negru, Daniel Oprița, Sergiu Radu, Daniel Rednic, Florin Șoavă, Mihai Stere și Cristian Todea.
    Cursul a început în luna februarie a anului trecut și a cuprins șase module. Criteriile principale de admitere au fost: deținerea carnetului de antrenor, peste 200 de jocuri în competițiile oficiale din România și din străinătate, să nu fie jucător activ.
La cursuri s-au înscris 27 de foști jucători, însă doar 22 au absolvit, ceilalți cinci fiind excluși din cauza absențelor. Dan Apolzan, directorul Școlii Federale de Antrenori, a explicat că pentru a putea absolvi era nevoie de o prezență de minimum 90 la sută. Cei 22 de foști jucători au susținut și promovat examenul final în luna decembrie, care a constat într-o probă scrisă și în susținerea lucrării de licență în fața comisiei de examinare.

Ovidiu Burcă – Se poate practica meseria de antrenor în România, dar e momentul să gândim lucrurile altfel

    Fostul fotbalist Ovidiu Burcă a declarat, miercuri, la sediul FRF, că meseria de antrenor se poate practica foarte bine în România, dar a precizat că lucrurile trebuie gândite într-un alt mod. „E un moment de răscruce în fotbalul românesc, lucrurile trebuie să capete o nouă turnură. Trebuie să ne adaptăm toți la realitățile fotbalului românesc, dar nu trebuie să ne pierdem demnitatea. Se poate face meseria de antrenor în România, de ce nu? Unde alții văd numai dezastru și negru, unii văd oportunități. În România e momentul să gândim lucrurile altfel, să fim mai pozitivi. Eu am avut două experiențe ca manager (n.r. — la Oțelul Galați și FC Rapid) și mi-am dat seama că România are foarte multă materie primă, adică avem copii foarte, foarte talentați. Lipsește în schimb orientarea lor și educația. Iar noi de aceea suntem aici”, a spus el.
    Fostul jucător, care a primit, miercuri, licența UEFA B și A în cadrul unei festivități care a avut loc la Casa Fotbalului, nu este încă decis dacă va opta pentru meseria de antrenor sau cea de manager de club. „Eu am o pasiune pentru fotbal și sunt pregătit oriunde mă va duce viața, fie către antrenorat, fie către management. Îmi place să lucrez cu oamenii, să schimb mentalități, și cred că din ambele posturi pot face lucrul ăsta”, a adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?