Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Un deținut a amenințat un agent din Penitenciarul Focșani că-i scoate ochii cu furculița. Ulterior, i-a aruncat sare în ochi


Un deținut de la Penitenciarul Focșani a fost trimis în judecată într-un dosar de ultraj. Marian C., din localitatea Homocea, în vârstă de 40 ani, este acuzat că a aruncat cu sare prin vizeta celulei în care era „cazat”, înspre un agent de penitenciar, pe care îl și înjurase cu câteva zile mai înainte.
„Marian C., de 40 de ani, din Homocea, aflat în executarea unei sentințe definitive de condamnare la pedeapsa cu închisoarea în penitenciarul Mărgineni, județul Dâmbovița, este trimis în judecată pentru ultraj în formă continuată. Prima faptă a avut loc în ajunul revelionului 2015-2016, pe 30 decembrie 2015. Aflat în Penitenciarul de la Focșani, deținutul a proferat amenințări cu acte de violență la adresa persoanei vătămate (…) agent supraveghetor, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Anchetatorii au reținut, conform declarației părții vătămate și a martorilor, că la prima faptă, deținutul l-a amenințat pe agent că îi va scoate ochiul cu furculița, după care i-a spus «o să te lăchesc eu pe tine, bulangiule!». Conform limbajului de argou folosit în penitenciar, «a lăchi» este sinonim cu «a-i face felul». Pe 4 ianuarie 2016, deținutul se afla în camera sa, moment în care a bătut în ușă, iar în momentul în care același agent a deschis vizeta pentru a vedea ce se întâmplă, Marian C. a aruncat cu sare înspre persoana vătămată, fapte de natură să îi producă acestuia o temere. Deținutul a fost astfel trimis în judecată pentru ultraj în formă continuată. Acesta se află în executarea unei pedepse tot pentru ultraj, fiind condamnat cu executare la 1 an, patru luni și 735 de zile, pedeapsă rămasă definitivă în 2014″, spun procurorii.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?