Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

„Wilson” rămâne în arest


Ionel Ispas zis „Wilson”, trimis în judecată într-un dosar de trafic și consum de droguri, împreună cu alte persoane, rămâne în arest. Acesta a formulat cerere de revocare a măsurii arestului preventiv și a cerut înlocuirea acesteia cu măsura controlului judiciar ori cea a arestului la domiciliu. Instanța a respins solicitarea, în ciuda încercărilor inculpatului de a-i convinge pe magistrați că este nevinovat. „Spune acolo că eu am vândut unui investigator sub acoperire, dar nu este așa. Mi s-a spus că s-a făcut o confuzie, dar câte confuzii se fac?„, a susținut Ionel Ispas în fața instanței.
    Magistrații Tribunalului Vrancea i-au respins, ieri, cererea. „(…) respinge ca nefondată cererea de revocare și înlocuire măsură preventivă cu măsura controlului judiciar, respectiv măsura arestului la domiciliu, formulată de inculpatul Ispas I. Ia act că asistența juridică a inculpatului i-a fost asigurată de apărător ales și, în baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă pe contestator la 50 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de contestație”, se arată în soluția instanței.
    Focșăneanul a fost arestat preventiv în luna iunie, în urma unei acțiuni a polițiștilor de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea sub coordonarea DIICOT Vrancea. În comunicatul remis presei de DIICOT, la momentul acțiunii, se arăta că „din probatoriul administrat rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul Ispas Ionel – în perioada ianuarie-iunie 2014 – a desfășurat activități de trafic și consum ilicit de droguri, procurând, cumpărând, deținând (inclusiv pentru consum propriu) și vânzând de patru ori câte 50 de grame de cannabis inculpatului Dobrișan Adrian contra sumei de 1700 lei tranzacția. Cu ocazia percheziției din data de 26 iunie 2014 a fost găsită la domiciliul său o cantitate de cannabis deținută în vederea consumului”.
    Încă de la început, membrii familiei lui Ispas au susținut că acesta este nevinovat și că în perioada în care anchetatorii spun că a vândut droguri, el era la muncă în străinătate, precizând că pot dovedi acest lucru cu bilete de avion și alte documente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?