Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Prin Ordin de Ministru, DJST Vrancea este lăsată fără un sfert din personal!


Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vrancea i-a fost amputat un sfert din personal, prin ordin al Ministrului Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă. Informația a fost făcută publică și comentată de directorul DJST, Daniel Gongu, și juristul Costică Ciută, fost cu ceva timp în urmă și director interimar al Direcției. Ordinul a fost emis la 20 decembrie, dar a ajuns la cunoștința DJST abia la 28 decembrie! Cei doi oficiali s-au declarat complet nemulțumți de această decizie pe care ministrul Elisabeta Lipă a luat-o pe final de mandat, fără să consulte direcțiile, fără să ia în calcul consecințele! „Opt oameni, adică un sfert din angajații Direcției vor fi dați afară pentru că le-au fost desființate posturile. Este o situație fără precedent! Sunt posturi contractuale. Fără oamenii care le ocupau până acum, ne va foarte greu să facem ceea ce avem de făcut. Spre exemplu, de la Gălăciuc, dispar patru posturi. Rămâne un singur om! Acolo sunt câteva sute de locuri de cazare, au fost făcute în acest an investiții pentru creșterea calității serviciilor. Sunt de administrat opt imobile, cantina și de făcut alte treburi gospodărești. Într-o primă instanță, toate direcțiile afectate, vom contesta la Minister Ordinul, apoi, dacă nu vom obține anularea lui, vom merge în instanță. Până atunci, astăzi (ieri, 29 decembrie n. n.) imi voi asuma, nu am ce face, greaua răspundere de a le spune oamenilor vizați de ordin că nu mai au loc de muncă” a declarat Daniel Gongu.
    La rândul său, Costică Ciută a spus că este o pierdere mare, mai cu seamă că este vorba despre „oameni cu mare experiență, care și-au dovedit abilitățile necesare pentru aceste posturi. Și care, de mâine, vor deveni asistați ai statului în timp ce noi nu putem să de îndeplinim la nivel optim menirea pentru care existăm!”
    Ca să poată funcționa Gălăciucul, într-o primă instanță vor fi angajați zilieri, dar nu va fi o soluție valabilă pe termen lung, a mai spus Daniel Gongu, care speră ca, dacă de va ajunge acolo, instanța de judecată să dea câștig direcțiilor județene a căror activitate a fost afectată de Ordinul din 20 decembrie al Ministrului Tineretului și Sportului.     

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?