Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : Atletism – Vrâncenii, în top 10 național în multe probe!


Clasamentul celor mai buni sportivi ai Vrancei pentru 2016 are pe primele patru poziții la sporturile olimpice de atleți. DJST Vrancea a avut la îndemână criterii obiective, fără îndoială, în stabilirea ierarhiei care nu a fost contestată de oamenii din sport. Așezarea în partea de sus a clasamentului a trei mărșăluitori și unei alergătoare este confirmată de o statistică de pe site-ul FR Atletism în care sunt incluși primii zece performeri din probele atletice de la copii până la seniori. În Vrancea, în acest moment nu există seniori cu rezultate în probele atletice după ce juniorii de vârf au plecat spre cluburi din alte orașe la terminarea junioratului. Există o speranță că vom avea o atletă de mare performanță senioară, dar după ce Claudia Prisecaru va urca în vârstă și dacă va rămâne la Focșani după terminarea școlii de antrenori!
În statistica despre care am vorbit sunt, însă atleți vrânceni cu rezultate foarte bune în concursurile de seniori, deși sunt juniori! Este situația în care se află la marș Victoraș Ionuț Dogaru la 10 km. și 20 km., ca și colegii săi Ionuț Vasilică Pleșu, Alexandru Slăvoiu, Răzvan Mihăiță Gheorghiaș, toți, cu echipa campioni la marș ori semimaraton la seniori! Într-o situație asemănătoare este și Claudia Prisecaru, cu titluri la juniori și cu clasări excelente la seniori și la tineret în cursele de 1500, 3000 metri, 3000 metri obstacole, chiar 5000 metri. O poziție foarte bună are și aruncătoarea de suliță, dar și de greutate Larisa Georgiana Zglimbea, junioară 3, între primele 10 la senioare, tineret și junioare 2, dar campioană la categoria ei de vârstă. La suliță, primul dintre juniorii 2, Alexandru Ștefan Grigore, s-a clasat pe locuri foarte bune la seniori  și tineret. Poziții fruntașe ocupă între primii zece din țară aruncătorii de suliță Teodor Cătălin Roman, Cosmin Vasilică Enache, Cătălin Flavius Stoica, George Adam, Alisia Paruba, aruncătorii de greutate Andreea Rotaru,  Alessia Beatrice Munteanu, Anton Berzvehnii, Andrreea Munteanu, Ionuț Alexandru Albu, viteziștii Mario Alexandru Dobrescu, Corina Ilinoiu, Claudia Popa, Denis Gabriel Petcu, semifondistul Mihai Răzvan Vasiliu, ca și mărșăluitorii Natanael Rotaru, Petru Rotaru, Cătălin Mihai Pătrașcu.
Acești atleti, și posibil și alții pe care, eventual, i-am omis, despre care Monitorul de Vrancea a scris de câte ori au reușit performanțe interne și, când a fost cazul, internaționale, sunt pregătiți în cluburile vrâncene din Focșani și Adjud, unde lucrează profesori și antrenori de foarte bună calitate, profesioniști incontestabili. Dovada o constituie rezultatele elevilor lor. 
O constatare se cere totuși relevată. În probele atletice de sărituri – în lungime, în înălțime, triplu salt, prăjină – nu există sportivi vrânceni în primii zece din țară pe tot lanțul vârstelor, de la copii, la seniori! Antecedentele spun că – excepție făcând prăjina, Vrancea a avut atleți cu bune performanțe în celelalte probe. Și poate să mai aibă deoarece sunt copii și tineri cu aptitudini în acest sens!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?