Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Aglomerație de ambulanțe în fața Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean


Aglomerație de ambulanțe în fața Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean în a treia zi de Crăciun. Cele mai multe din investigațiile paraclinice solicitate pentru pacienții ajunși la UPU au fost pe fondul infecțiilor respiratorii acute, cele mai multe pneumonii, și pe fondul consumului excesiv de alcool. În a doua zi de Crăciun, cinci bărbați au ajuns la UPU bătuți. Un bărbat din Bistrița Năsăud a refuzat internarea, deși a fost adus cu mai multe lovituri în zona feței. „M.C., bărbat în vârstă de 52 de ani din Bistrița Năsăud, traumatism cranio facial acut închis cu escoriații buză-bilateral, traumatism piramidă nazală, contuzie toracică, prin agresiune. Refuză internarea”, se arată în buletinul de presă al Spitalului Județean. Un tânăr din comuna Homocea a fost bătut atât de rău încât a necesitat internarea în cadrul secției de chirurgie buco-maxilo-facială. „B.A.E., bărbat în vârstă de 25 de ani din localitatea Homocea, traumatism manidbular cu fractură mandibulară dreaptă, contuzie cot drept prin agresiune veche de 12 ore. Internat chirurgie BMF”
    În a doua zi de Crăciun, la UPU a ajuns și un tânăr din Focșani, bătut în urmă cu 24 de ore. Acesta prezenta răni în zona feței, în special în regiunea ochilor. „G.V., bărbat de 20 de ani din Focșani, traumatism cranio-facial închis prin agresiune, vechi de 24 de ore, hematom periorbital. Pacientului i se recomandă examen oftalmologic”.
    Nici victimele accidentelor rutiere nu au lipsit de pe ordinea de zi a personalului medical de la UPU. O tânără de 19 ani  și un bărbat de 60 de ani au fost aduși, cu traumatisme, la spital în urma accidentelor rutiere, dar nu au avut nevoie de internare. „B.J., bărbat de 60 de ani din Câmpineanca, entorsă coloană cervicală prin accident rutier. Pacientul nu se internează. C.A.M, femeie de 19 ani Vizantea, traumatism toracic stern și umăr stâng prin accident rutier. Pacienta  nu se internează”
    Doi bărbați cu vârste apropiate au fost implicați în agresiuni fizice, fapt care i-a adus de Crăciun la spital. Celui care a exagerat cu alcoolul i s-a recomandat și consult psihiatric, se arată în buletinul de presă al Spitalului Județean. „T.I., bărbat de 46 de ani din comuna Cârligele, traumatism toracic închis prin agresiune. Pacientul nu se internează. C.L., bărbat de 42 din comuna Poiana Cristei, plagă escoriată prin agresiune. Agitație psihomotorie. Halenă etanolică. Se recomandă examen psihiatric”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?