Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Purcel cu varză acră și Frigăruile Aghiuță


În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ”tratate” de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa.
Săptămâna aceasta, vă propunem ”Purcel cu varză acră” și ”Frigăruile Aghiuță”, ambele rețete fiind publicate în ”Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări” (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.

Purcel cu varză acră
Tai carnea de porc și o pui într ‘o cratiță cu untură spre a se rumeni foarte puțin dinpreună cu bucățile de costiță afumată. După aceea, în altă cratiță așezi în straturi: untură, varză, carnea, costița, apoi iarăși varză, iarăși costiță, etc. La mijlocul acestui amestec pui un buchet compus din pătrunjel, cimbru, foaie de dafin, un cățel de usturoiu. Așezând straturile presară peste tot boabe de piper negru. Ultimul strat să fie de varză. Umple cu zeamă de carne până acoperi conținutul cratiței. Acopere cratița și lasă să fiarbă domol cel puțin trei ceasuri.

Frigăruile Aghiuță
Tai carnea de porc în bucăți egale apoi înfigi aceste bucățele în frigărui mici, alternând fiecare bucată de carne cu o felie de costiță afumată. Ungi carnea cu muștar, o tăvălești în pezmete pisat, o stropești cu unt proaspăt topit și o pui la foc. Se servesc cu un legum oarecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?