Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO și GALERIE FOTO : 26 de brazi de Crăciun, oferiți copiilor din centrele de plasament vrâncene


Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a adoptat un brăduț în cadrul acțiunii denumite „Adoptă un brad de Crăciun”. Vineri, în Piața Unirii din Focșani au fost împodobiți 26 de brazi de Crăciun pentru copiii orfani, brazi ce au fost duși în centrele de plasament din Vrancea. Brazii au fost oferiți de instituții, societăți comerciale și angajați ai unor instituții publice. Åžeful administrației județene a mers și a văzut fiecare brăduț împodobit și a făcut poze cu elevii care s-au îngrijit ca acești brăduți să fie care mai de care mai frumos. „Văd că sunt prezenți la acest eveniment foarte mulți copii și tineri dar și adulți, oameni cu sufletul minunat. Vreau să vă mulțumesc pentru gestul pe care l-ați făcut și să știți că prin gestul dumneavostră aveți 260 de copii. Și acești copii vor fi cât se poate de mulțumiți și de bucuroși pentru gestul pe care am reușit să îl facem împreună. Vreau să devină tradiție acest eveniment și vreau să știți că printre cei 260 de copii se află preșcolari, școlari, liceeni și chiar studenți, fapt pentru care vă mulțumesc din nou din suflet. Gestul făcut de dumneavoastră este unul minunat și vă doresc din suflet sărbători fericite, să avem un an bun  și să fim sănătoși”, ale-a spus președintele Marian Oprișan celor prezenți la eveniment. 
    Brăduțul președintelui Consiliului Județean a ajuns în Centrul Maternal Focșani. Elevii de la Școala Generală „Anghel Saligny” Focșani au oferit un brăduț copiilor de la Centrul de primire în regim de urgență a copilului Focșani. Consiliul Județean al Elevilor a oferit un brăduț copiilor de la Centrul Rezidențial Copii cu Dizabilități Focșani, iar  elevii de la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani au oferit un brăduț copiilor de la Modulul Familial „Prâslea”. Societățile comerciale Katya Flowers și Yogurteria Yaco Focșani au oferit câte un brăduț copiilor din modulele familiale „Harap Alb” și „Johnny England III”. CJRAE Vrancea a adoptat un brad pentru Centrul de Asistență „CUORE” Focșani, iar Biblioteca Județeană Duiliu Zamfirescu a oferit un brăduț copiilor de la „Ana și Dany”.  La Centrul de asistență și sprijin „Forget me not” a ajuns un brăduț adoptat de AJPIS Vrancea. La modulele familiale din Odobești Johnny England 1, Johnny England 2, Ștefăniță, George, Ionuț, Irina și Mariana au ajuns brăduți adoptați de Premium Porc, Caspro SRL, Școala Cîmpineanca, Aglăița Vlădoiu și Camen Schmidt, Nina Olaru și Mihaela Bratu, Asociația Protecția Victimilor. La modulele familiale din Mărășești, respectiv Arlechino, Dănuț, Degețica, Donald, Marcela, Pinochio, Pluto, au ajuns brăduții adoptați de Consiliul local al Tinerilor Focșani, APOR Vrancea, Asociația Elevilor Vrancea, Liceul Tehnologic „GG Longinescu” Focșani, CSEI „ELENA Doamna”, Velo Power, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vrancea. La modulele familiale Fortuna și Speranța din Panciu au ajuns brăduții oferiți de societățile comerciale Deep Serv și Lupinocom Internațional, ambele din Focșani. Iar la modulul familial Dumbrăveni a ajuns brăduțul adoptat de Colegiul Tehnic „Ion Mincu” Focșani.

Copiii beneficiari ai modulului familial „Forget me Not”, pe scenă în Piața Unirii

    Copiii din modulul familiar „Forget me Not” al DGASPC Vrancea au cântat colinde și au dansat vals pe scena din Piața Unirii, cu ocazia acțiunii „Adoptă un brad”, organizată la inițiativa președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan. 20 de beneficari ai „Forget me Not” , cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, coordonați de  Mihaela Lovin, șefa modulului familiar, Ionuț Căpățână și Simion Trapa, foști beneiciari ai modului, au cântat mai multe colinde pentru toți cei veniți să adopte un brad pentru Crăciun. Pentru unii copii din centru acesta a fost primul an în care au participat la serbarea din Piața Unirii, iar pentru alții a fost deja al treilea an în care au repetat experiența. După ce au cântat colinde, copiii au format 20 de perechi care au dansat vals, spre încântarea publicului spectator. De partea de dans s-a ocupat profesorul Iulian Mazilu, instructor de dans sportiv.
    Copiii au avut emoții, dar apoi acestea au dispărut și s-au putut relaxa pe scenă. „Am simțit că trebuie să fac asta, îmi place să fac asta, a fost un moment în care am putut lăsa alte probleme deoparte și să ne simțim bine. A fost foarte bine pentru noi și sperăm că și cei care ne-au văzut s-au bucurat”, ne-a spus Petrică Burlacu, băiatul de 16 ani, beneficiar al modulului „Forget me Not”, și voluntar la Căminul de Bătrâni Focșani, a cărui poveste de viață a fost prezentată în Monitorul de Vrancea în urmă cu scurt timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?