Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Colinde și voie bună în Piața Unirii din Focșani


Seria manifestărilor dedicate sărbătorilor de iarnă a continuat vineri seară în Piața Unirii din Focșani. Manifestările au loc în cadrul evenimentului numit „Poem de iarnă”, care se desfășoară în perioada 15-28 decembrie 2016. Manifestările au debutat la ora 15.00 cu Caravana lui Moș Crăciun cu personajele magice din Èšara lui Moș Crăciun, care s-au plimbat prin oraș. Astfel, copiii au putut vedea personaje precum Moș Nicolae, Îngeri, Fulgi de zăpadă, Crăiasa Zăpezii, Spiriduși, Mascota Brad, Mascota Om de zapadă, Mascota Cadou, Steluța Aurie, Elsa, Ana și Omul de Zapadă. De altfel, pe parcursul a două săptămâni, de joi până duminică, pe platoul din Piața Unirii și prin oraș, copiii se vor putea întâlni cu personajele magice din Èšara lui Moș Crăciun. Cel mai așteptat moment al serii a fost recitalul de colinde susținut de Marius Ciprian Pop.
    De altfel, până pe data de 28 decembrie, Moș Crăciun va avea mai mulți invitați speciali care vor încânta publicul cu cele mai frumoase cântece și colinde de Crăciun. În această seară (sâmbătă) vor cânta colinde în Piața Unirii Sofia Vicoveanca, Nicolae Furdui Iancu, Tudor Furdui Iancu și Taraful Crai Nou. Duminică va urca pe scenă Cristian Fodor care ne ca încânta cu cele mai frumoase colinde.
    În ajunul Crăciunului focșănenii vor fi colindați de Fuego, iar în ziua de Crăciun pe scena din Piața Unirii, Clejanii vor susține spectacolul Miracol de Crăciun. În cea de-a doua zi de Crăciun, va susține un recital îndrăgitul artist Cristian Pomohaci. Marți, 27 decembrie, pe scena amplasată în Piața Unirii va urca Narcisa Suciu care va interpreta unele din cele mai frumoase colinde. Manifestările se vor încheia, miercuri 28 decembrie, cu un specatcol susținut de Ansamblul folcloric Èšara Vrancei, care va prezenta: o suită de dansuri și cântece populare specifice zonei; Obiceiuri de Anul Nou: Capra și Plugușorul.
    De reținut că în paralel cu aceste manifestări se desfășoară tot în Piața Unirii, Târgul de Crăciun. Aici cei prezenți pot cumpăra de la căsuțele din lemn obiecte tradiționale, dar și bunătăți specifice acestei perioade, cum ar fi cârnați uscați, tobă, lebăr, caltaboș, slăninuță, dar și celebrii colaci secuiești. Nu lipsește nici vinul fiert cu arome de scorțișoară, acesta fiind produsul adresat adulților ce vor fi prezenți la spectacole. Tot în cadrul acestui eveniment funcționează un patinoar care are o suprafață de aproximativ 800 de metri pătrați și la care focșănenii au asigurat accesul liber, dacă au patine, grație unei inițiative a Primăriei municipiului Focșani.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?