Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Școlarii focșăneni îl așteaptă pe Moș Crăciun cu șezători și mini-carnavaluri


Mai multe instituții de învățământ din județ se pregătesc să îl primească pe Moș Crăciun. La Grădinița nr. 18 cu program prelungit din Focșani, în perioada următoare se vor desfășura activități educative sau serbări dedicate moșului și sărbătorii de Crăciun, care vor cuprinde colinde sau obiceiuri specifice. „Unii colegi au optat pentru serbările clasice cu cântecele, poezii dedicate moșului, în timp ce colegii care au grupe mari au mers pe acele șezători în care se pot promova mai bine obiceiurile noastre”, a precizat Loredana Avram, responsabilă de imaginea grădiniței, dar și educatoare.
Unele activități se vor desfășura în alte locații, din afara grădiniței, pentru a fi mai mult spațiu pentru cei care vor să își însoțească micuții. „La propunerea părinților, care au hotărât de comun acord cu educatoarele, unele activități se vor desfășura în diferite locații. Nu este un moft, s-a stabilit așa pentru că sălile noastre nu sunt foarte încăpătoare și nu ar fi comod nici pentru copii, dar nici pentru cei care îi însoțesc. Fiind prima lor serbare, de obicei vin părinti, bunici sau rude și nu ar fi loc. Chiar sâmbătă, 10 decembrie, o grupă mare a organizat o șezătoare care a inclus mai multe obiceiuri: capra, ursul, dansuri populare, cântece și colinde, și a avut loc la Balada. Grupele mici rămân în grădiniță, deoarece lor nu le face bine schimbarea”, a declarat Gigea Dima, directoarea Grădiniței nr. 18 cu program prelungit din Focșani. Aceste activități sunt dedicate în special copiilor și tot ce fac, învață la grădiniță sub formă de joc. Copiii se plictisesc să stea prea mult într-un loc, așa că aceste serbări sunt scurte.
    Astăzi, copiii din grupa Steluțe, coordonați de educatoarele Loredana Avram și Alina Brumaru, vor susține serbarea la un restaurant din Focșani, iar mâine, copiii din Grupa Inimioare, coordonați de educatoarele Mariana Cioroșteanu și Nicoleta Petrea, vor organiza o șezătoare la Balada, de la ora 10:30.
    Activități frumoase se desfășoară și la Școala Gimnazială nr. 3 din Focșani, unde copiii nu mai organizează serbări, dar au pregătit un mini-carnaval unde vor cânta sau vor asculta colinde. „Copiii vor susține un mini-carnaval joi, înainte de vacanță, unde vor fi doar activități lejere. Cântăm și ascultăm colinde, ne amintim versuri despre iarnă și Crăciun, copiii vor face un desen, vor spune câteva versuri culese sau chiar compuse de ei. La aceste activități părinții nu vor participa. Suntem în colaborare cu celelalte clase din școală, o să vină ei la noi, dar și noi la ei și vom sărbători împreună”, au spus cele două educatoare de la clasa a II-a C cu program prelungit, Aneta Ocnea și Sterea Luminița. 
Copiii au scris scrisori moșului, pentru ca atunci când acesta îi va vizita să știe ce să lase fiecăruia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?