Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Doi profesori de la Colegiul Economic din Focșani, la cursuri de perfecţionare în Bulgaria


Doi profesori de la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani, Diana Toader și Marilena Găucan, au participat la cursuri de perfecționare în Bulgaria, în cadrul Programului Erasmus. Dascălii focșăneni au aflat amănunte despre celelalte sisteme educaționale europene, au făcut schimb de idei cu privire la metodele pedagogice și și-au îmbunătățit competențele TIC.
În cadrul acestei întâlniri, după discursul de primire oficială din partea directorului Liceului „Kliment Timiryazev”, beneficiarul proiectului, s-au stabilit responsabilitățile pentru fiecare țară, au fost prezentate echipele de proiect și PowerPoint-uri cu liceele partenere, orașele și regiunile de unde provin. S-a stabilit inclusiv calendarul activităților și al mobilităților, în funcție de vacanțele din fiecare țară parteneră.
În altă ordine de idei, Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani implementează proiectul „Travel broadens the mind”, realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului ERASMUS+, acțiunea KA2 – parteneriate strategice în domeniul școlar, cu numărul de referință 2016-1-BG01-KA219-023708_3. Perioada în care se desfășoară activitățile proiectului este 1 septembrie 2016 – 31 august 2018.
Publicul țintă este reprezentat de elevii de 14-18 ani, care sunt într-o perioadă în care se construiește conștiința lor socială și cetățenia democratică. Obiectivele proiectului sunt: încurajarea și motivarea elevilor în a utiliza călătoria ca mijloc de cunoaștere socială, culturală, economică, politică și istorică a propriei țări, cât și a țărilor partenere; dezvoltarea competențelor lingvistice și digitale; dezvoltarea creativității, comunicării și promovarea lucrului în echipă; realizarea unor produse precum schetch-uri, piese de teatru, filmulețe, interviuri, chestionare, sondaje; diversificarea metodelor de predare – învățare printr-o abordare practic-experimentală, activ-interactivă, interdisciplinară.
Proiectul strategic este coordonat de liceul „Kliment Timiryazev” din Bulgaria și include parteneri din alte 4 țări, precum Turcia, Polonia, Italia și Portugalia. Prima reuniune transnațională a avut loc între 22 și 25 noiembrie 2016 la Sandanski, în Bulgaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?